Magazin

Motivul ABERANT pentru care o trupa celebra in lume a fost INTERZISA in China

Publicat: 20 iul. 2015
1
Trupa americana Maroon 5 a fost interzisa in China, unde ar fi trebuit sa sustina doua concerte in luna septembrie, din cauza unor mesaje de felicitare adresate lui Dalai Lama cu ocazia celei de-a 80-a aniversari a liderului spiritual tibetan. Maroon 5 ar avea programate doua concerte la Beijing si Shanghai in luna septembrie, in cadrul turneului asiatic al trupei, insa cele doua show-uri au fost anulate la inceputul acestei saptamani.
Grupul american nu a oferit fanilor nicio explicatie oficiala pentru anularea acelor concerte, insa decizia trupei pare sa aiba legatura cu un mesaj publicat pe Twitter de claparul Jesse Carmichael, ce a fost ulterior sters, si care consta in traditionala urare „La multi ani!”, adresata lui Dalai Lama cu ocazia zilei de nastere a acestuia. Mesajul respectiv continea si un link care facea trimitere catre o fotografie de pe reteaua Instagram, care a fost la randul ei stearsa intre timp.
Potrivit presei americane, Jesse Carmichael a participat, de asemenea, la o petrecere organizata in Statele Unite cu ocazia celei de-a 80-a aniversari a lui Dalai Lama. Editia din Beijing a publicatiei Time Out a facut urmatoarea precizare: „Am auzit ca se vorbeste despre faptul ca trupa Maroon 5 a fost impiedicata sa cante aici (in China, n.r.) de catre «prietenii» nostri politicieni. O intalnire cu Dalai Lama reprezinta tot ce trebuie sa faca un artist pentru a primi un refuz pe cererea lui de viza”. Dalai Lama, care traieste in exil din 1959 si a primit premiul Nobel pentru pace in 1989, este o personalitate apreciata in lumea intreaga.




Adauga un comentariu