Calatorii

Motivul care a dus la prabusirea avionului rusesc in Marea Neagra

Publicat: 13 ian. 2017
9
O eroare de pilotaj greu de inteles a dus la tragedia uriasa din 25 decembrie 2016, cand un avion militar rusesc, plin de artisti, s-a prabusit in Marea Neagra, la scurt timp dupa decolarea de la Sochi. 92 de oameni si-au pierdut viata atunci.
Tragedia aviatica a fost provocata de o eroarea copilotului care a tras de o alta maneta decat cea care ar fitrebuit sa duca la retragerea trenului de aterizare.
Copilotul Alexander Rovensky, de 33 de ani, se pare ca a incurcat pargiile de comanda ale trenului de aterizare si a voleturilor, potricit unui raport de expertiza prezentat marti in presa din Rusia.
Aceasta miscare gresita, combinata cu faptul ca aeronava nu avea inca inaltime suficienta si era si supraaglomerata, a dus la prabusirea avionului in Marea Neagra, scrie realitatea.net.
Cand s-a constientizat eroarea, avionul se afla la 450 de metri deasupra apei, dar era deja tarziu: avionul supraincarcat nu a avut inaltime pentru a efectua manevre, lovindu-se cu coada de apa si dezmembrandu-se.
Avionul militar tip TU-154, care apartinea Ministerului Apararii al Federatiei Ruse, s-a prabusit in dimineata zilei de 25 decembrie in Marea Neagra. In avion, care efectua un zbor din orasul Soci in Siria, se aflau 92 de persoane. Toti au decedat. Printre pasageri erau membri ai Ansamblului Alexandrov al Armatei ruse, jurnalisti de la trei televiziuni rusesti, militari.
Adauga un comentariu