Magazin

Motivul ciudat pentru care primul barbat din lume care a nascut nu poate sa divorteze

Publicat: 30 mart. 2013
1

Un judecator din Arizona a respins, vineri, solicitarea lui Thomas Beatie, un barbat care a nascut trei copii, de a divorta de sotia sa, Nancy.

Thomas Beatie, care s-a nascut femeie, a facut senzatie in 2008, in momentul in care a anuntat in emisiunea prezentata de Oprah Winfrey ca este insarcinat. In timpul casatoriei sale cu Nancy, Thomas a dat nastere la trei copii – doi baieti si o fetita.

Thomas Beatie este barbat din punct de vedere legal, dar si-a pastrat organele sexuale feminine dupa operatia de schimbare de sex, realizata in 2002. Thomas a hotarat sa ramana insarcinat deoarece sotia lui, Nancy, a suferit o histerectomie si nu poate avea copii. Din punct de vedere anatomic, Thomas a putut sa ramana insarcinat pentru ca si-a pastrat o parte a aparatului reproductiv feminin atunci cand a facut operatia de schimbare de sex.

Traind impreuna cu partenera lui de viata, Nancy, americanul Thomas Beatie, al carui nume de fata a fost Tracy, a devenit in mod oficial barbat in 1998, dupa ce a urmat un tratament hormonal si o interventie de extirpare a sanilor. El s-a casatorit ulterior cu partenera sa de viata, Nancy. Sotia lui a suferit o operatie de histerectomie, iar pentru a avea copii, Thomas a acceptat sa fie mama-purtatoare a bebelusilor cuplului, nascuti cu ajutorul tehnicilor de inseminare artificiala.

In aprilie 2012, Thomas Beatie a anuntat ca s-a despartit de sotia sa, Nancy, punand astfel capat unei casnicii care a durat noua ani. Insa, judecatorul Douglas Gerlach a respins, vineri, cererea de divort depusa de Thomas Beatie. Douglas Gerlach a spus ca nu detine dreptul legal de a aproba divortul, intrucat nu exista suficiente dovezi ca Beatie era barbat atunci cand s-a casatorit cu Nancy Beatie in Hawaii. Judecatorul a mai spus ca sotii Beatie nu au prezentat dovezi complete cu privire la ce a facut sau nu a facut Thomas Beatie pentru a deveni barbat.

Decizia nu se bazeaza doar pe faptul ca acest caz ar implica o casatorie intre persoane de acelasi sex (interzise in statul Arizona, n.r.), tinand cont de faptul ca una dintre parti este un barbat transsexual, ci decizia este completata de faptul ca partile nu au reusit sa dovedeasca faptul ca Thomas Beatie era un barbat transexual atunci cand a fost certificata casatoria lor, se spune in motivarea judecatorului.

Ryan Gordon, purtatorul de cuvant al lui Thomas Beatie, a declarat ca decizia judecatorului a fost „socanta”, precizand ca Beatie va face recurs. El a spus ca, atunci cand s-a casatorit cu Nancy, in Hawaii, Thomas Beatie era barbat, desi isi pastrase organele reproducatoare feminine.
„Este regretabil ca judecatorul nu recunoaste mariajul lor intr-un alt stat”, a mai spus Ryan Gordon.

Pe de alta parte, intrucat casatoria celor doi a fost declarata nula, Thomas Beatie nu este obligat sa ii plateasca pensie alimentara lui Nancy. Totusi, potrivit deciziei instantei, acesta trebuie sa ii plateasca lui Nancy o suma de 240 dolari pe luna, suma reprezentand un „suport financiar” pentru copii.
Thomas Beatie a anuntat ca s-a despartit de Nancy in emisiunea „The Doctors” din aprilie 2012. Tot atunci, Thomas a dezvaluit ca a suportat operatia chirurgicala prin care a facut tranzitia finala de la femeie la barbat.

Thomas Beatie a vizitat si Romania, fiind prezent in calitate de invitat in emisiunea „Happy Hour” de la Pro TV, in august 2010.

Adauga un comentariu