Eveniment-Social

Motivul incredibil pentru care acesti patroni din Iasi nu-si mai pot continua afacerile – FOTO, VIDEO

Publicat: 06 mart. 2015

@ Mai multi patroni din Iasi au intrat intr-o situatie cat se poate de penibila @ Acestia nu-si mai pot continua afacerile din cauza vecinilor care au dezvoltat o adevarata cultura a datoriilor @ Oamenii asteapta cu disperare sa-si reinceapa activitatea, asta daca micile lor afaceri nu vor fi inchise pana atunci

Mai multi patroni, dar si simpli cetateni au ajuns sa se uite unii la altii pentru ca nu-si mai pot continua activitatea dintr-un motiv cat se poate de penibil. Barurile si magazinele pe care le administreaza au fost debransate de la reteaua de apa dupa ce mai multi locatari care locuiesc in apartamentele de deasupra localurilor nu si-au platit cu anii facturile la utilitati. Se intampla in orasul Podu Iloaiei, acolo unde s-a ajuns pana in punctul in care acestia au adunat restante de aproape 187 mii lei, iar asta numai pentru apa consumata. Pentru ca operatorul de apa si canalizare nu poate intra in locuintele oamenilor in asa fel incat deconectarea sa fie facuta individual, angajatii ApaVital au luat pur si simplu contorul de la bransamentul general. In asemenea situatii se ajunge dupa ce s-a apelat la toate modalitatile de a se recupera sumele restante.

Citeste si: Dezvaluiri incredibile! Cel mai mare jaf din istoria iesenilor care locuiesc la bloc – FOTO, VIDEO

„Eu am acest bar si ganditi-va ca fara apa curenta nu pot sa imi desfasor activitatea. Ce client mai intra in local daca nu poate bea o cafea, nu poate sa isi faca nevoile la toaleta? Nici macar eu nu-mi doresc sa intre cineva la WC sa isi faca treaba acolo daca nu am apa curenta. Eu, personal, sunt cu plata la zi si asa am fost mereu, nu este corect ca cei care se achita de datorii sa fie bagati in aceeasi oala cu cei care nu platesc cu anii ceea ce au consumat. Pai, daca vine DSV-ul la mine imi inchide barul pentru ca nu am apa. Cel mai corect este sa opreasca la cei cu datorii, nu la noi, astia care platim”, a spus Dumitru, patronul unui bar-cafe din cartierul de blocuri Podu Iloaiei.

Datorii de aproape doua miliarde pentru apa consumata

In orasul Podu Iloaiei, astfel de practici sunt la ordinea zilei pentru ca aici s-a dezvoltat o adevarata cultura a neplatii consumului la utilitati. Acelasi lucru se intampla si in cazul deseurilor menajere. „Nu puteam face altceva decat sa asteptam sa dea drumul la apa. Cine stie cat va dura, data trecuta ne-a tinut o saptamana asa”, a spus proprietarul unui magazin alimentar din Podu Iloaiei.

Presedintele Asociatiei de Proprietari nr. 2 Podu Iloaiei sustine ca s-a straduit sa faca platile catre operator, insa nu s-a reusit. „Singura solutie e sa inchidem apa la nivelul apartamentului, si nu la scara de bloc asa cum se procedeaza in prezent. Sunt afectati cei cu plata la zi si nu este corect”, a spus Puiu Catusanu, presedintele asociatiei.

Citeste si: Ingropati in gunoaie, zeci de ieseni au protestat in fata primariei – FOTO, VIDEO

Asociatia de Proprietatri nr. 2 din Podu Iloaiei este compusa din 16 blocuri cu un total de 20 de scari. Conform reprezentantilor ApaVital, asociatia are de platit 187.530 lei, din care facturi neachitate in valoare de 45 mii lei, iar restul penalitati de intarziere, banii nefiind achitati pe durata a catorva ani. Oficialii operatorului sustin ca s-au facut acorduri de esalonare cu asociatia, insa acestea nu au fost respectate de catre locatari si asociatie, motiv pentru care s-a ajuns la sistarea serviciilor. „Aceasta modalitate de recuperare trebuia extinsa la toate blocurile asociatiei, insa in ultima perioada conducerea asociatiei ne-a indus in eroare indicand masuri de inchidere in apartamente care in urma verificarii nu s-au confirmat. Drept urmare se vor continua intreruperile esalonat cate 1-2 scari pana la punerea in aplicare a masurilor convenite cu asociatia”, au declarat oficialii ApaVital Iasi.

Comentarii
  • asa ne trebuie daca suntem fraieri si ne lasam calcati in picioare !ia unitiva fratilor si mergeti peste ei la primarie,la sediul firmei,cum sa va lasati umiliti daca ati platit corect ceea ce ati consumat?sa ii debranseze pe cei care nu platesc!nu pot sa intre in casa ,sa schimbe legea in asa fel incat sa le permita.

Adauga un comentariu