Magazin

Motivul pentru care ciorile se impreuneaza cu cadavrele semenilor

Publicat: 27 iul. 2018
1

Corvidele sunt pasari extrem de sociale, iar in cazul unora legatura ramane chiar si dupa moarte. Ciorile vii se strang uneori in jurul cadavrului camarazilor si incep sa scoata sunete puternice. Insa unele dintre ele merg mai departe, se imperecheaza cu cadavrul. Corvidele nu sunt singurele cu aceasta predilectie. Conform Live Science, cercetatorii au observat exemple izolate in cazul diferitelor specii de animale, de la rate la delfini, ce incearca se se imperecheze cu membrii decedati ai aceleiasi specii.

IMPOSIBIL ASA CEVA! O fetita a hranit ciorile, iar acestea i-au adus o rasplata pe masura! Uite ce i-au dat pasarile in schimb!

O echipa de cercetatori ce studiaza ciorile americane Corvus brachyrhynchos a descoperit raspunsul la aceasta practica bizara. Scopul lor a fost sa determine cat de frecvent are loc si ce sta la baza lui. Kaeli Swift, din cadrul Universitatii din Washington, a analizat in 2015 „funerariile” unei ciori, cand a observat un comportament sexual neobisnuit. In acel moment, ea impreuna cu echipa sa au identificat ca sunetul scos de catre corvide atunci cand observa o alta pasare moarta reprezinta un semnal de alarma.

Adauga un comentariu