WoW!

Motivul pentru care e bine să pui sare pe tocător, înainte de a tăia verdeţuri

Publicat: 05 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Motivul pentru care e bine să pui sare pe tocător înainte de a tăia verdeţuri

Acest truc te va ajuta foarte mult. Probabil că nu-ți dai seama, acum, în ce măsură. Așa că iată cum funcționează. Pentru a obţine mai mult suc din citrice, presează-le cu ajutorul palmei pe o suprafaţă rigidă, timp de un minut. O alternativă mai comodă ar fi să încălzeşti lămâile la cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde, scrie adevărul.ro.

Pentru un plus de prospeţime şi savoare, păstrează busuiocul la temperatura camerei, cu tulpinile în apă. Atunci când tai verdeţurile, presapă puţină sare pe tocător. Le va împiedica să se împrăştie peste tot. După fierbere, scufundă legumele într-un vas plin cu gheaţă pentru că aşa îşi vor păstra culoarea.

Cum se curăţă tocătorul de lemn. Fără bacterii!

Pentru că este o suprafaţă care intră des în contact cu foarte multe alimente, mai ales legume şi carne, şi este adesea umezită, se transformă într-un incubator pentru bacterii extrem de periculoase. De aceea este necesar să ştii cum se curăţă corect tocătorul. Iată câteva reguli pe care să le urmezi:

Clăteşte-l imediat după folosire

Mai ales când vine vorba de tocătorul din lemn, care este un material poros ce permite pătrunderea apei sau diverselor substanţe în interiorul fibrelor sale, este de preferat să îl clăteşti imediat după folosire, chiar dacă nu îl speli atunci. De asemenea, spală tocătorul sub jet de apă cu detergent şi nu îl scufundă în apă în care speli alte vase.

Dezinfectează-l folosind apă oxigenată

Apa oxigenată distruge bacteriile şi germenii de pe suprafeţe, fiind soluţia ideală pentru a dezinfecta din când în când tocătorul. Toarnă pe tocătorul tău apă oxigenată în concentraţie de 3% şi foloseşte un burete nou pentru a o distribui uniform pe toată suprafaţă. Las-o să acţioneze pentru câteva minute, timp în care va produce o reacţie efervescentă. Şterge apoi cu partea curată a buretelui şi repetă dacă este necesar. Nu uita să cureţi tocătorul pe ambele feţe, dar şi pe mâner.

Îndepărtează petele cu sare sau bicarbonat de sodiu

Pigmenţii din alimentele în culori intense, aşa cum sunt sfecla roşie, ceapă roşie, ardeiul capia etc. pătrund în interiorul tocătorului şi îl pot păta. Scapă de pete folosind sare grunjoasă sau bicarbonat de sodiu. Lasă tocătorul la uscat, apoi presară puţină sare sau bicarbonat. Freacă petele folosind un burete abraziv sau o perie înmuiată în apă fierbinte.

Elimină mirosurile cu oţet alb

Păstrează în bucătărie o sticlă cu pulverizator în care ai pus oţet alb cu o concentraţie de 9 grade. Din când în când, pulverizează puţin oţet pe tocător şi lasă-l să acţioneze timp de cel puţin 15 minute. Oţetul va neutraliza mirosurile şi va acţiona precum un dezinfectant universal.

Dezinfectează folosind soluţie de clor

Din când în când, tocătorul tău trebuie să fie dezinfectat în profunzime, mai ales după ce ai tăiat pe el carne crudă sau peşte. Adaugă o linguriţă cu clor la un litru de apă şi scufundă tocătorul în această soluţie. Lasă-l timp de câteva minute, apoi clăteşte-l bine cu apă caldă.

Adauga un comentariu