Cancan

Motivul pentru care Ion Iliescu a refuzat să o cunune pe Nadia Comăneci

Publicat: 08 ian. 2021
Ion Iliescu refuzat cunune Nadia Comăneci
Ion Iliescu a fost prima opțiune de naș de cununie pentru Nadia și Bart, însă i-a refuzat

Fosta mare gimnastă i-a cerut președintelui de atunci să-i fie naș, însă Ion Iliescu a refuzat să o cunune pe Nadia Comăneci. Totul se întâmpla în 1996, când Nadia Comăneci a făcut nunta cu Bart Conner în România. În cele din urmă, nași le-au fost Dana și Adrian Năstase, care pe atunci era președintele Camerei Deputaților.

Dezvăluiri de senzație făcute de Nadia Comăneci în cartea sa! Fosta mare gimnastă își aduce aminte cum, în 1996, i-a cerut președintelui de atunci, Ion Iliescu, să o cunune religios. Nadia și soțul ei, Bart Conner, au făcut nunta în România, evenimentul fiind transmis la TV. Din păcate, Nadia a fost refuzată de cuplul Nina și Ion Iliescu.

Ion Iliescu a refuzat să o cunune pe Nadia Comăneci

Nadia Comăneci și Bart Connor au făcut nunta în România, în perioada în care Ion Iliescu era președinte. Nunta Nadiei Comăneci din primăvara lui 1996 a fost un eveniment fastuos, care a fost transmis în direct la tv. Deși puțini sunt cei care-și mai amintesc astăzi evenimentul monden care a făcut multă vâlvă la acel moment, el a fost unul impresionant.

De altfel, într-un interviu mai vechi, chiar Nadia Comaneci a mărturisit că ar fi vrut să fie cununată de Ion Iliescu, pentru că acesta era atunci președintele României. Nadia a vrut ca Ion Iliescu să-i fie naș, însă acesta a spus că nu e cununat în biserică.

„Am încercat să-l rugăm pe președintele de atunci Ion Iliescu să ne ajute la această ceremonie de căsătorie. Eu am insistat să facem nunta aici, am spus că asta este țara mea și nu pot să nu fac aici o nuntă, fiindcă poporul ar crede că am trădat această țară făcând nunta acolo. Am încercat să-l convingem inițial pe Ion Iliescu să ne cunune, dar nu era căsătorit la biserică și atunci nu se putea. Ilie Năstase mi-a dat ideea cu Adrian Năstase„, a precizat în urmă cu ceva timp Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci a avut parte de o nuntă senzațională

Ceremonia religioasă a avut loc la celebra mânăstire Cașin din Bacău, iar petrecerea – la Palatul Snagov. La eveniment au participat multe celebrități din România, dar și 80 de cupluri din SUA. Nașii, cei care au organizat mare parte din eveniment, au fost Dana și Adrian Năstase, care atunci era premierul României.

Se pare că Nadia Comăneci nu și-a ales întâmplător nașii la acel moment, deși nu familia lui Adrian Năstase a fost prima opțiune a acesteia.

„Cred că Nadia ar fi vrut ca Ion Iliescu să fie naș, iar noi am fost a doua alegere, pentru că Iliescu, evident, nu a vrut lucrul ăsta. Cred că Nadia într-un fel voia să facă un fel de reconciliere cu zona politică de aici, după plecarea ei. Eu m-am bucurat pentru că o admiram, soția mea la fel”, a povestit Adrian Năstase în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Nadia l-a călcat pe picior pe Bart

În plus, în cartea autobiografică „Scrisori către o tânără gimnastă”, Nadia Comaneci are și câteva pasaje în care povesește despre nunta sa. Ba chiar își amintește cu nostalgie și umor despre obiceiul călcatului pe picior din biserică.

„Cununia în sine a fost ieşită din comun. Soţia lui Adrian umpluse biserica de flori şi începuse să cânte muzica. O veche tradiţie populară spune că mirele sau mireasa se pot călca pe picior, şi cine va călca va decide în casă. Eu l-am tot călcat pe picior şi când am făcut-o pentru prima dată m-a întrebat ce se întâmplase. «E prea târziu, i-am şoptit în glumă, de acum o să am ultimul cuvânt»”, a povestit Nadia în cartea sa.

Așadar, cu această ocazie, s-a aflat și motivul pentru care Ion Iliescu a refuzat să o cunune pe Nadia Comăneci…

Adauga un comentariu