National

Motivul pentru care Ion Iliescu și Nina nu au avut niciodată copii. „E o femeie foarte puternică”

Publicat: 10 oct. 2020
Ion Iliescu cu sotia
Ion Iliescu si sotia sa nu au avut copii

Ion Iliescu și soția sa Nina au format unul dintre cele mai discrete cupluri din România. Aparițiile publice împreună ale celor doi au fost extrem de rare, iar fosta Prima Doamnă a României a preferat să se țină departe de lumina reflectoarelor. Căsnicia lor este una longevivă și fericită, însă un singur lucru a umbrit bucuria celor doi, lipsa urmașilor.

Ion Iliescu și Nina s-au cunoscut în adolescență, când aveau doar 18 ani. S-au văzut, s-au plăcut, iar trei ani mai târziu s-au căsătorit, în ciuda familiilor care nu au fost de acord. Iar de atunci au trecut aproape 70 de ani de căsnicie, pe parcursul cărora cei doi s-au susținut necondiționat.

„Am avut anii aceia de studenție împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relația afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenție, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenți. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani și nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunțile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame și două mătuși și ne-am căsătorit”, a declarat Ion Iliescu în urmă cu câțiva ani.

Motivul pentru care Ion Iliescu nu a avut copii

Sigurul lucru care le-a umbrit căsătoria celor doi a fost faptul că nu au avut copii. Deși și-au dorit și au încercat, nu au avut sorți de izbândă. Mai mult aceștia au trecut și prin clipe extrem de grele. În tinerețe, Nina Iliescu a pierdut trei sarcini, iar medicii i-au spus că, din pricina complicațiilor, nu va putea deveni niciodată mamă.

„Ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soția mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, a mărturisit Ion Iliescu, într-un interviu din 2011, pentru libertatea.ro.

În ciuda acestui lucru, care le-a întristat viața, cei doi au fost mereu împreună și s-au susținut reciproc. Mereu soția lui Ion Iliescu a ales să fie discretă și să nu apară foarte mult în lumina reflectoarelor. Se pare că acest lucru a fost chiar una dintre condițiile principale pe care Nina a stabilit-o în căsnicia ei.

„E o femeie foarte puternică. De la început mi-a spus: eu rămân alături de tine în orice împrejurări, dar să n-ai pretenția că eu să fiu prezentă la probleme de protocol”, a dezvăluit Ion Iliescu despre soția sa.

Adauga un comentariu