Razboi în Ucraina

Motivul pentru care orașul Lyman este un punct strategic important: ucrainenii pot recupera Donbasul anexat de Rusia

Publicat: 02 oct. 2022
Motivul pentru care orașul Lyman este un punct strategic important ucrainenii pot recupera Donbasul anexat de Rusia
Provinciile Lugansk și Donețk formează regiunea Donbas, din estul Ucrainei, unde au loc de luni de zile lupte grele între forțele ruse și ucrainene

Serhii Haidai, guvernatorul regiunii Luhansk din Ucraina, a declarat că reluarea controlului oraşului Liman, aflat în regiunea vecină Donețk, este unul dintre factorii cheie pentru recuperarea teritoriului pierdut în Luhansk.

„Eliberarea acestui oraș din regiunea Donețk este unul dintre factorii cheie pentru eliberarea în continuare a regiunii Luhansk”, a scris Haidai pe aplicația de mesagerie Telegram, informează Rador.

Provinciile Lugansk și Donețk formează regiunea Donbas, din estul Ucrainei, unde au loc de luni de zile lupte grele între forțele ruse și ucrainene.

Ministerul rus al Apărării afirmă că a retras trupele rusești din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei, informează BBC.

„Din cauza amenințării de încercuire, trupele aliate au fost retrase din Krasnyi Lyman pe poziții mai bune”, a afirmat ministerul, citat de agențiile de presă rusești.

Krasnyi Lyman era vechiul nume sovietic pentru Lyman, în care forțele ucrainene spun că au intrat. Rusia își numește trupele „aliate”, fiind vorba și de luptătorii locali susținuți de Moscova, conform Mediafax.

Ofensiva de la Lyman a fost un „succes considerabil”, a afirmat un consilier al ministrului ucrainean al apărării.

Încercarea în curs de recucerire a orașului face parte dintr-o contraofensivă mai amplă a ucrainenilor de-a lungul liniei de front din est.
Adauga un comentariu