Secretele istoriei

Motivul pentru care Regina Elisabeta nu isi serbeaza niciodata ziua de nastere

Publicat: 21 ian. 2018
3

O data cu domnia Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a are multe avantaje si responsabilitati, iar unul dintre beneficii este posibilitatea de a sarbatori ziua de nastere de doua ori pe an.

Regina este nascuta pe 21 aprilie 1926, insa suverana britanica este sarbatorita oficial in luna iunie.

Aceasta traditie dateaza inca din anul 1748, cand festivitatile militare de vara anuale au devenit motiv de sarbatoare a regelui si a fortelor armate, desi ziua de nastere a Regelui George al II-lea era in luna octombrie.

Mai mult decat atat, ziua de nastere oficiala a suveranei nu este sarbatorita in fiecare an la aceeasi data, dar se tine intr-o sambata din luna iunie, de regula, in primul sau al doilea sfarsit de saptamana al lunii. Aceasta zi se schimba din cauza vremii, de cele mai multe ori, potrivit unica.ro.

Detalii nestiute despre Printul Charles! Bunica lui a fost cea care l-a crescut ca o mama

O autoare de lucrari istorice despre Familia Regala britanica a dezvaluit detalii mai putin stiute de public despre copilaria Printului Charles. Se pare ca acesta a fost crescut si educat mai mult de catre bunica lui, Regina Mama, in timp ce actuala regina Elisabeta a II-a era ocupata cu responsabilitatile regale.

Maiestatea Sa a fost destul de absenta din viata fiului sau, Printul Charles, asa cum si urma sa fie, de multe ori, din viata fiilor sai, William si Harry, dupa cum s-a spus ani la rand. Potrivit express.co.uk, Charles a avut o relatie speciala cu bunica lui, Regina Mama fiind cea care statea cel mai mult cu el atunci cand era mic. Tot ea a fost cea care i-a insuflat pasiunea pentru arta si muzica.

„In primii ani de domnie ai fiicei sale, Regina Mama a umplut golul lasat de parintii Printului Charles si ai Printesei Anne, in timp ce Elisabeta muncea din greu, fiind impresurata de responsabilitatile regale. Charles a avut cea mai stransa relatie cu bunica lui, care adora copiii si era foarte bucuroasa cand avea grija de ei. Cand parintii sai erau plecati, Charles o vizita deseori pe Regina Mama la Loja Regala din Windsor Great Park. Ea il imbratisa mereu si i-a incurajat firea gentila si plina de bunatate si l-a initiat in lumea muzicii si a artei”, spune istoricul Gill Knappett.
Adauga un comentariu