Sport

Motivul real pentru care numirea lui Florin Prunea ca presedinte la Dinamo a picat: „Contractul era batut”

Publicat: 20 nov. 2018
1

Florin Prunea (50 de ani) a fost la un pas sa revina la Dinamo, într-o functie executiva. Fostul presedinte al celor de la Poli Iasi nu a batut palma cu finantatorul Ionut Negoita, iar contractul era scris. Doar semnaturile mai lipseau, însa totul a picat din cauza unui singur amanunt, perioada contractuala.

"Am avut o negociere corecta cu Negoita. Prima data am discutat cu David si cu Balanescu. În 20 de minute ne-am înteles, fisa postului, salariu, absolut tot. Contractul era batut, am primit ultima varianta sa-l semnam. Singura problema a fost la perioada. Am considerat ca un an de zile – nu este practic un an, eu am calculat numarul de jocuri, nu perioada calendaristica – nu mi-ar fi permis mie sa îmi pun în aplicare o strategie pe care o am, de conducator. Pentru ca, ce sa faci acum? Sigur ca situatia e grea. Mircea a reusit, într-un timp scurt, sa o redreseze. Sa vedem, ca nu e terminata, îi asteapta un meci cu Medias si multe meciuri grele, au un program greu", a spus Florin Prunea.

Prunea ar fi revenit dupa sapte ani la Dinamo, unde a mai fost director sportiv în sezonul 2010-2011. Fostul portar al "alb-rosiilor" este prieten cu Negoita, care a vrut sa-l aduca si la Iasi, în scurta perioada în care a fost actionar acolo, dar a fost propus la Dinamo si de Ionut Lupescu.

Florin Prunea a aparat poarta lui Dinamo în trei perioade, 1985-1988, 1992-1998 si 2000-2002. Are 40 de meciuri pentru nationala României, între 1990 si 2001. Fostul portar stie care e cheia pentru ca Dinamo sa mai prinda play-off-ul.

"Poti sa te agati acolo, locul 6, pentru ca numai pentru locul 6 mai este bataie, parerea mea. Eu cred ca în primele 5 echipe, totul este jucat. Este clar ca meciul asta (n.r.: cel cu Gaz Metan Medias) va da linia lui Dinamo, cred eu. Daca vor reusi sa câstige, se înscriu cu sanse reale si se apropie de locurile de play-off", a concluzionat Prunea.

În urmatorul meci, Dinamo întâlneste Gaz Metan Medias, vineri, de la ora 20:30, la Digi Sport 1, un adevarat "derby" pentru accederea în play-off. În acest moment, Dinamo se afla pe locul 9 în campionat, cu 17 puncte, la 3 puncte de locurile de play-off, în timp ce mediesenii sunt pe pozitia a cincea, cu 25 de puncte.

Comentarii
Adauga un comentariu