Din lumea filmului

Motivul real pentru care Sean Connery a renuntat la 007 dupa You Only Live Twice

Publicat: 16 iun. 2017

Una dintre cele mai longevive francize, cea a lui James Bond, nu a fost lipsita de obstacole in productie, unele venite prin vocile actorilor principali, nemultumiti fie de salariu, fie de directia in care se indreapta personajul. A fost si cazul lui Sean Connery, care nu a mai dorit sa apara in serie dupa ce a jucat in pelicula din 1967, You Only Live Twice.

Potrivit informatiilor obtinute de publicatia The Telegraph, actorul a fost de parere ca Bond a devenit un personaj plictisitor, care nu a mai fost dezvoltat de la prima sa apritie, in Dr. No (1962). In plus, tensiunile dintre actor si producatorul Albert R. Broccoli ajunsesera la apogeu. Relatia dintre cei doi se inrautatise intr-atat, incat de fiecare data cand producatorul ajungea pe platoul de filmare din Japonia, Connery se inchidea in rulota sa.

Vezi si Costner ii fura sotia lui Travolta

Actorul mai avea un motiv de iritare. Celebritatea sa luase amploare odata cu rolul lui 007, astfel incat era urmarit peste tot pe paparazzi. Fotografii japonezi l-au urmat pana si la o toaleta publica. Inca un motiv de nemultumire a fost pentru Connery salariul, care era de 750.000 de dolari si 25 de procente din vanzarile materialelor cu insemnele filmului.

El a cerut un milion de dolari pentru a reveni in al saselea film al francizei, insa producatorii au refuzat. Si-a reluat totusi rolul in Diamonds Are Forever (1971), deoarece asta i-a permis sa demareze productia altor doua proiecte pe care si le dorea foarte mult realizate. A imbracat pentru a treia oara costumul lui Bond in 1983, pentru Never Say Never Again.loading...

Adauga un comentariu