Bursa Barfelor

Motociclistul șpăgar! Cum se stă pe capul dezvoltatorilor din Iași și care e rețeta pentru problemele inventate

Publicat: 05 aug. 2022

În continuarea rubricuței de astăzi, babele s-au gândit să mențină ritmul și să vorbească tot despre șpagă. Când la urechile babelor a ajuns această enformație pe care o să v-o relatăm mai jos, au crezut că este vorba despre o glumă. Totuși, cică totul este cât se poate de real. Vorbim despre Hadrean Morăritu, șeful de la Iseceu. Cică acest individ este pus pe făcut bani. A găsit și pe spatele cui să-i facă. După cum știți, Iseceul se ocupă de blocuri, case, șantiere și ce o mai fi. Dezvoltatorii imobiliari din Târg sunt ținta cea mai bună pentru Hadrean, iar de o vreme stă călare pe ei și le cere șpagă. Ce face și cum s-a aflat de povestea asta? Păi omul se urcă seara pe o motocicletă și merge prin șantiere. Caută fel de fel de probleme și, dacă nu găsește, inventează câteva pentru ca treaba să meargă unsă. Ulterior, îl cheamă pe dezvoltatorul al cărui șantier l-a vizitat și-i povestește ce probleme are. Într-un fel sau altul, îl determină pe dezvoltator să-i dea cașcaval, iar sumele nu sunt mici deloc. Hadrean spune că trebuie să dea și el mai departe și nu se poate mulțumi cu puțin. A, era să uităm. El spune că nu are încredere în subalterni, dar asta e vrăjeală… Știe că toți ciupesc câte ceva și de asta nu vrea să-i trimită pe teren, de teamă să nu ia ei șpaga…
Comentarii
  • Atentie la toti care se numesc „Inspectori”. Apucaturile lor sunt cunoscute de multi, dar nu se poate dovedi.” Acela care dă, oferă sau promite unui funcţionar public, fie direct, fie indirect, bani sau orice alt profit, ce după lege nu i se cuvine, pentru a-l determina să îndeplinească, să nu îndeplinească, sau să întârzie îndeplinirea unui act privitor la funcţiunea sa, ori să facă un act contrar îndatoririlor funcţiunii sale, comite delictul de mituire şi se pedepseşte cu închisoare corecţională dela 3 la 6 ani şi amendă dela 5.000 la 15.000 lei”. Recorder, Rise Project, Reporter de Iasi,…este inca de lucru, mult.

  • “Bravoooo baiii inteligentuleee, probabil tu ai impresia ca oameni aia toti sunt
    Prosti si nu cunosc legea si deodata apare “interlopu’ de la Comarna cu inteligenta sa devastatoare 🙂 aloooo, nu este mita cand fapta e recunoscuta, aici nu e vb de inspectori ,ci de “șeful incompetent care se plimba cu motoreta” lui” probabil primita șpagă de la “dezvoltatori șantajati” pe care ii ameninta!!!
    Nu face nimeni afirmatii decat atunci cand sunt probe gen : filmari,inregistrari , poze, etc… sunteti constienti ca nu e la prima abatere, are multi constructori șantajati, dar sunt mici secrete, deocamdata! Asa ca relaxeazateee ,calea e foarte scurta si dovezile sunt tot mai multe! …Tot babele din sat”vorbesc ca din Copou si pana in Bucium nu iarta nimic, pozeaza si apoi șantajeaza,are tactica de interlop ,da’ interlop din ala din anii 90’:)))) tineti pumni stransi , o sa fie coada mare la Dna daca mai continuaaa cu “cerșeala” !!!

Adauga un comentariu