Stiri

Motorina si benzina ating preturi record. Nicio alta tara nu are atat de multe taxe pentru soferi

Publicat: 27 sept. 2018

Soferii din tara noastra trebuie sa se astepte la noi scumpiri si nu doar la pompa ci si la alimente deoarece se stie ca cele doua sunt legate. Cotatia titeiului a atins cel mai mare nivel din ultimii 4 ani. Asteptati-va la noi scumpiri la pompa. Cotatia titeiului vandut pe piata din Londra, in functie de care se stabilesc si preturile din Romania, a atins cel mai mare nivel din ultimii 4 ani, iar tendinta de crestere ar putea continua. Asa incat nu doar motorina, ci si benzina din Romania ar putea depasi pragul de 6 lei pe litru, in urmatoarea perioada.

La unele dintre benzinariile din Bucuresti, cum este aceasta din apropierea Garii de Nord, motorina are un pret care a depasit deja 6 lei pe litru.Cele mai multe dintre benzinarii au deocamdata preturi mai mici cu aproximativ 50 de bani pe litru. Transportatorii spun ca deja au costuri mai mari atat din cauza scumpirii petrolului cu aproape 50% in ultimul an, cat si ca urmare a reintroducerii supraaccizei.

Ei sustin ca sunt nevoiti sa majoreze tarifele, ceea ce s-ar vedea apoi si in preturile marfurilor transportate.Pretul barilului de petrol a depasit 82 de dolari, nivel la care nu a mai ajuns din noiembrie 2014.Iar de vina sunt ingrijorarile privind scaderea productiei de petrol ca urmare a sanctiunilor pe care SUA vrea sa le impuna Iranului, dar si retinerile OPEC si Rusiei de a majora productia.

Pentru ca avem combustibili mai scumpi ca Bulgaria, Polonia sau Ungaria, ministrul Finantelor afirma recent ca analizeaza posibilitatea eliminarii supraaccizei.Deocamdata aproape jumatate din pret merge catre bugetul statului.Fara acest cost, un litru de benzina ar fi aproape 2 lei iar unul de motorina ceva mai mult de 3 lei.loading...

Adauga un comentariu