Dulciuri

Mozaic

Publicat: 08 apr. 2011

Ingrediente:

– 200 g biscuiti obisnuiti
– 50 g margarina
– 50 g nuci macinate
– 100 g rahat
esenta de rom
– 3 linguri cacao
– 50 g zahar
– 200-250 ml apa

Preparare:

Se caramelizeaza zaharul, se adauga margarina si se amesteca bine. Se pun apoi apa, cacao, esenta de rom si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un bol se pun biscuitii rupti in bucati mai mari, rahatul taiat in bucati mici si nucile macinate; peste ele se toarna siropul si se amesteca bine.

Daca nu s-a legat compozitia, se mai adauga nuci macinate sau biscuiti, daca iese prea legata se poate subtia cu sirop. Se pune folie alimentara intr-o tava si se preasara cu biscuiti macinati, se intinde pasta de mozaic si se niveleaza bine; deasupra se presara biscuiti macinati si se acopera cu folie alimentara. Se taie in triunghiuri dupa ce a stat la rece 3-4 ore.



loading...

Comentarii
Adauga un comentariu