Software & Hardware

Mozilla: Adio Firefox pentru Windows XP si Windows 2000

Publicat: 29 mart. 2012

Mozilla a anuntat oficial intreruperea suportului pentru versiunea Firefox pentru Windows XP si Windows 2000 incepand cu luna iunie a anului in curs: Firefox 12 va fi ultimul release pentru acestea.

Incepand cu versiunea Firefox 13, utilizatorii vor trebui sa dispuna cel putin de Windows XP Service Pack 2 pentru a putea instala noile versiuni ale browserului, relateaza Webnews.

Decizia nu reprezinta tocmai o surpriza, avand in vedere ca Mozilla cocheteaza de circa trei ani cu aceasta optiune, precizeaza sursa.

„Schimbarea va permite introducerea unor elemente menite sa imbunatateasca semnificativ prestatiile Firefox la nivel de Windows, prin utilizarea unui sistem mult mai modern”, explica specialistii fundatiei Mozilla pe blogul oficial.

Ca solutie oferita celor ce s-au atasat de browserul Firefox, Mozilla sugereaza utilizatorilor care folosesc inca Windows XP sau Windows 2000 sa opteze pentru un sistem de operare mai actual, precizand ca una din alternative ar putea fi adoptarea in mod complet gratuit a pachetului Service Pack 3 al casei Microsoft sau trecerea la Opera OS.loading...

Adauga un comentariu