Software & Hardware

Mozilla declara Firefox 42, web browser-ul cu cel mai eficient mod de navigare anonim

Publicat: 04 nov. 2015
5

Firefox 42 introduce un nou mod Private Browsing cu functie Tracking Protection, oferind o mai buna protejare a intimitatii in sesiunile de navigare web. Pe lista noutatilor intra si un set unificat de optiuni pentru securitate adaugat in panoul Control Centre, cateva imbunatatiri aduse setului de tehnologii Web RTC si modulului Login Manager, respectiv indicator/functie Mute pentru tab-urile cu sunet.
 
Majoritatea imbunatatirilor sunt insa concentrate pe functionalitatea Private Browsing, oferind utilizatorilor mai mult control asupra nivelului de intimitate dorit.

La folosirea modului Private Browsing este deschisa o fereastra separata, istoricul de navigare si fisierele cookie asociate tab-urilor deschise in aceasta persistand doar pana la inchiderea ferestrei. Totusi, unii utilizatori s-au aratat ingrijorati de posibilitatea ca obiceiurile la navigare sa fie totusi urmarite de companiile de publicitate folosind tehnologii de monitorizare online. Problema este rezolvata cu ajutorul functiei Tracking Protection, responsabila cu blocarea bannerelor cu reclame, a butoanelor retelelor de socializare si a altor plugin-uri de analiza a traficului care ar putea folosi la monitorizarea utilizatorilor individuali fara stirea acestora.

Noua sectiune Control Centre pune intr-un singur loc toate setarile pentru securitate si protejarea intimitatii in timpul sesiunilor de navigare, simplificand aplicarea micilor ajustari ce ar putea fi necesare pentru a obtine afisarea corecta a anumitor website-uri.

Adauga un comentariu