Sisteme de operare

Mozilla lanseaza versiunea preview Firefox OS 3.0

Publicat: 15 mart. 2013

Mozilla a lansat a treia versiune preview a sistemului simulatorului Firefox OS care aduce suport pentru geolocatie, rotirea imaginii de pe ecran si functii pentru notificarile de tip push. Sistemul de operare Firefox este in curs de adoptare pentru unele companii telecom care vand smartphone-uri cu pret redus. Aplicatiile pentru acest sistem de operare au fost scrise folosindu-se HTML 5 si Javascript.

Desi Mozilla nu a lansat inca varianta oficiala a sistemului de operare Firefox, compania a incercat sa atraga dezvoltatorii pentru ca acestia sa inceapa sa conceapa aplicatii compatibile. Pana acum, Mozilla a mai lansat doua versiuni preview ale acestui sistem de operare.

La fel ca si celelalte produse ale companiei, Firefos OS are un calendar de actualizare strans. Prima versiune de preview a fost lansata acum aproximativ 3 luni, iar cea de a doua la doar doua luni distanta. Potrivit Mozilla, cea de-a treia versiune preview a Firefox OS are API-uri pentru simulatoarele de geolocatie, notificari de tip push si rotirea imaginii de pe ecran.

Compania sustine ca decizia de a lansa si o a treia versiune preview a Firefox OS are ca scop sa ofere dezvolatorilor de aplicatii sansa de a oferi feedback cu privire la produs. Oficialii Mozilla au declarat: “Suntem Mozilla. Facem lucrurile intr-un mod deschis si impartasim progresele. Pentru ca ne dorim ca voi sa stiti ce se intampla si sa puteti tine pasul cu evolutia”. In plus, compania a mai consemnat cu privire la aceasta versiune preview ca “va ofera posibilitatea de a o testa, de a oferi feedback si de a contribui mai mult inainte de lansare”.

Simulatorul Mozilla Firefox OS 3.0 este compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac OS X si Linux. Varianta oficiala a sistemului de operare Firefox este asteptata in prima jumatate a acestui an, impreuna cu dispozitive dedicate noului produs Mozilla.

Iata un material video care prezinta varianta preview a Firefox OS 3.0:loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit