Stiri

Mozilla va implementa un nou sistem de plati web pe Firefox OS

Publicat: 07 apr. 2013
5

Mozilla a anuntat in acest weekend faptul ca lucreaza la un nou API JavaScript, care va debuta in Firefox OS si va fi folosit pentru platile online pentru bunuri digitale si servicii. Platile se vor realiza prin intermediul cartilor de credit sau prin facturarea odata cu abonamentul de telefonie.

Se pare ca tehnologia e bazata pe API-ul Google Wallet, care a fost modificat pentru a fi compatibil cu numerosi furnizori de servicii de plati pe mobil si cu plata prin operatori. Atunci cand utilizatorul va solicita realizarea unei plati, o fereastra compacta si securizata isi va face aparitia pe ecran, necesitand autentificarea pe baza de parola si nume de utilizator. Apoi plata va fi procesata.

E posibil ca Mozilla insasi sa adopte aceasta modalitate de plata pentru aplicatiile din propriul magazin pentru Firefox OS. Pe viitor Mozilla va incerca sa implementeze sistemul de plati si pe zona de continuturi, astfel ca veti putea descarca si carti, melodii si filme pe Firefox OS. Sa vedem daca platforma care va veni odata cu acest OS va fi mai buna si mai sigura decat ce ne ofera in acest moment Google, Apple sau Microsoft… Sunt curios si in ce masura NFC-ul va fi folosit pentru platile mobile.

Adauga un comentariu