National

MRU a fost prins: A zis ca e BOLNAV si ca nu merge la Cotroceni, dar a fost la facultate

Publicat: 26 sept. 2016
1

Apar noi detalii legate de demisia sefului SIE, Mihai Razvan Ungureanu. Acesta a invocat motive de sanatate, iar presedintele Iohannis a declarat public ca MRU nu a putut veni pana la Cotroceni pentru ca nu s-a putut deplasa. Jurnalista Emilia Sercan dezvaluie insa cum au stat de fapt lucrurile.

„Am primit astazi in jurul pranzului demisia domnului director Ungureanu. Domnia sa a mentionat motive personale si nu am informatii suplimentare, insa avand in vedere ca SIE trebuie sa lucreze permanent si sa fie in permanenta pregatit pentru a interveni in orice situatie mi s-a parut important sa reactionez foarte repede. Asadar, imediat ce am primit aceasta demisie am acceptat-o, am comunicat ca am acceptat-o si in continuare serviciul va fi condus interimar sau pana cand se indeplinesc toate procedurile birocratice de generalul Silviu Predoiu – prim-adjunctul directorului pana astazi. (…) Inteleg ca are o situatie medicala care nu i-a permis sa vina personal la Cotroceni. Vom lamuri urgent imediat ce se face bine aceasta situatie”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a precizat ca a colaborat foarte bine cu Ungureanu. „Aceasta zona a spionilor intotdeauna este foarte interesanta si este taramul unor povesti interminabile. Nu, am lucrat foarte bine cu domnul Ungureanu. Va amintiti ca eu l-am propus la conducerea SIE. Acum, din motive pe care probabil o sa le aflu si eu cand vom avea ocazia sa discutam in liniste aceste lucruri, dar nu au fost astfel de situatii care au dus la aceasta situatie”, a spus presedintele Iohannis, intrebat daca a existat vreun conflict intre el si Ungureanu asa cum s-a speculat in presa.

Jurnalista Emilia Sercan face dezvaluiri socante pe pagina ei de facebook. Aceasta spune ca MRU a mers azi la Faculatatea de Istorie si ca si-a informat colegii despre demisia de la SIE, inainte ca aceasta sa fie inaintata la Cotroceni.

„Presedintele Klaus Iohannis vorbeste despre o „situatie medicala” a lui Mihai Razvan Ungureanu si mai spune ca din acest motiv MRU nu a mers personal la Cotroceni sa-si prezinte demisia. Aceasta declaratie a lui KWI arata in mod clar prapastia dintre cei doi si sa explic de ce. Sursele mele din mediul academic mi-au declarat ca MRU a mers azi dimineata la Facultatea de Istorie, acolo unde este profesor, pentru a depune o serie de referate pentru niste doctoranzi de-ai lui. Daca a putut merge la Universitate, ar fi putut merge si la Cotroceni.

Tot dimineata, a anuntat conducerea facultatii ca a demisionat de la SIE. Repet, ca a demisionat, nu ca va demisiona. De partea cealalta, presedintele Iohannis a spus ca a primit demisia lui MRU la pranz. Probabil prin curier din moment ce spune ca nu i-a fost inaintata personal. Avand in vedere ca pozitia de sef al SIE este direct subordonata presedintelui tarii, daca relatia dintre MRU si KWI nu ar fi fost in mod clar deteriorata, MRU si-ar fi prezentat personal demisia. Nu a facut asta.

Era putin trecut de ora 12,00 cand eu am aflat de aceasta demisie si, ca sa o confirm, am sunat la Cotroceni, unde nu se stia nimic. Am asteptat vreo ora, dupa care am inceput sa sun mai multe persoane din Facultatea de Istorie, care mi-au confirmat ca MRU a fost de dimineata acolo si ca a anuntat decanul, care e o doamna, ca a demisionat. Dupa asta am revenit cu telefoane la Cotroceni, insa lumea intrase deja in sedinta. Nu am dat stirea pana nu am avut confirmarea oficiala de la Cotroceni.

Revenind, daca MRU a mers azi la facultate, dar nu a mers la Cotroceni, putem trage concluzia ca relatiile dintre el si presedinte sunt deteriorate iremediabil. Presedintele a invocat „motive medicale” pentru a gasi o scuza in fata camerelor de luat vederi, insa cand toate evidentele arata altceva, cred ca normal ar fi sa primim niste explicatii pe bune. Fie de la MRU, fie de la KWI”, a postat Emilia Sercan pe pagina ei de facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu