National

Mugur Mihaescu: „Doar ca nu au turnat benzina pe ei. Sunt zeci de cluburi ale mortii in Capitala”

Publicat: 31 oct. 2015
1

Legislatia e stufoasa si nu se poate aplica la maxim, de catre cluburile din Romania, pentru ca se bate cap in cap, dar pana la urma omul sfiteste locul, a declarat actorul Mugur Miharescu, totodata proprietar a doua cluburi din Centrul Vechi, care a comentat tragedia din clubul Colectiv.

Acea cladire in care este amplasat clubul, respectiv o hala dezafectata, ar trebui sa fie destul de sigura.

„Nu are ce sa ia foc decat daca te apuci sa pui bureti. Doar ca nu au turnat benzina pe ei. Cum sa faci foc de artificii indoor? Nu patronii mi se par mai vinovati, ci organizatorii evenimentului”

„Faci orice ca sa castigi cata vreme este sigur, e o regula elementara a bunului simt. Exista o minima norma de decenta. NU zice nimeni sa fii NASA, dar trebuie sa folosesti ratiunea. Multe cluburi au investit enorm intr-o economie care nu ne-a prea ajutat. Trebuie sa existe macar o medie a ceea ce conteaza din punct de vedere al sigurantei, pentru ca altfel inseamna ca esti dement la cap.”

Patronul de club a explicat si cum se ofera autorizatiile.

„Autorizatia de functionare ti se ofera imediat ce obtii certificatul de la Registrul Comertului. Numai ca oamenii de la Registrul Comertului nu stiu fisa tehnica si daca pot sa iti dea autorizatie”. Astfel spus, nu conteaza daca firma indeplineste conditiile tehnice pentru activitatea pe care o desfasoara potrivit codului CAEN.

„Apoi, in functie de activitatile pe care le desfasori iti trebuie autorizatie sanitara, de la pompieri, daca ai un club de capacitate mai mare, iar acestea se obtin separat, trebuie si de la primarie, sa le dai si alora.”

Iesirile de care trebuie sa dispuna un club sunt stabilite in functie de fluxul de oameni care poate aparea la un moment dat. „Nu este nevoie neaparat de un anumit numar de iesiri ci de o deschidere a iersirii suficienta incat sa asigure evacuarea.”

Mugur Mihaescu spune insa ca Romania nu este mai periculoasa decat alte tari. Totusi, exista si locuri nesigure.

„Sunt cluburi underground mai populare printre tinerii rebeli, in locuri unde nu as intra, pentru ca ori nu sunt consolidate sau mi-e frica sa nu cada tavanul sau nu ma simt safe.”

Este si o vina a celor care trebuia sa efectueze controale? De regula, se fac controale la cluburile care produc bani.

„Stiti cate controale sunt? Dar la cei care produc mai multi bani. Se gandesc, la asta mic nu ma duc, ca nu am ce sa iau”.

Pe de alta parte,  sunt prea putini inspectori si nu ai cum „sa tii sub control o tara intreaga”.
Comentarii
  • Vinovatii se regasesc in organele de control ale statului care pentru spaga avizeaza orice.Garda de mediu,OPC,DSP etc.trebuiesc ori desfiintate ori schimbate din temelii.Aceste institutii actioneaza contra cetatenilor de rand lipsiti de resurse financiare si in favoarea nesatuilor,hotilor si mafiotilor.

Adauga un comentariu