Magazin

Mugurii de pin amelioreaza adenomul de prostata

Publicat: 16 sept. 2010
1

Aflată la intersecţia aparatului urinar cu cel genital, prostate e o glandă ce produce 25-30% din lichidul seminal. Dacă la varsta de 20 de ani, prostata are un volum de 15 cm cubi, în timp, testosteronul scade avand loc o inversare a producţiei hormonale. Din acest motiv, prostata se măreşte şi devine mai dură şi mai puţin elastică. Din cauza dimensiunilor crescute, prostata apasă pe uretra ce trece prin mijlocul ei, creand dificultăţi în urinare. Această afecţiune, ce poartă numele de adenom de prostată, se tratează la început fie cu produse din plante, fie cu medicamente.

După ce diagnosticul şi tratamentul au fost stabilite de medicul specialist, există posibilitatea ca plantele medicinale să ajute la ameliorarea bolii (cazurile mai uşoare). Printre plantele ce ajută în aceste tratament sunt: ghimpele, mugurii de pin, urzica moartă albă etc.

Cura cu decoct de ghimpe micsoreaza durerile

Ghimpele (Herba Xanthii) are o certă acţiune decongestivă. In anumite situaţii, dacă tratamentul este corect urmat, se poate ajunge chiar la evitarea intervenţiei chirurgicale. De altfel, după circa trei-cinci săptămani se constată reducerea micţiunilor nocturne la jumătate, diminuarea durerilor, dispariţia usturimilor pe urtetră şi chiar (în timp) revenirea prostatei la volumul şi elasticitatea normală. Cura durează între şase şi 18 luni, în funcţie de stadiul bolii şi de reactivitatea organismului. Ghimpele poate fi utilizat sub formă de decoct, preparat după următoarea reţetă: fierbeţi zece minute zece grame de plantă la 200 mililitri de apă. Decoctul se consumă călduţ, cu circa o jumătate de oră înainte de masă. In primele şase luni de tratament se beau două căni pe zi, iar în celelalte cate o cană pe zi. In timpul curei este interzis cu desăvarşire consumul de alcool, condimente, murături, lapte acru, iaurt, smantană.

Bai locale cu maestec de plante medicinale

Florile de urzică moartă albă (Flores Lamii albi) sunt, la randul lor, foarte eficiente. Opăriţi într-o cană cu apă o lingură cu flori. Suferindul de adenom de prostată trebuie să bea o cană sau două pe zi, în mai multe reprize.
Un amestec ce are rezultate foarte bune în tratarea bolii este cel format din: 20 g rădăcină de tătăneasă (Radix Symphyti), 10 g flori de urzică moartă albă (Flores Lamii albi), 20 g flori de muşeţel (Flores Chamomillae), 20g flori de gălbenele (Flores Calendulae), 20 g busuioc (Herba Basilici), 10 g muguri de pin (Turiones Pini). Din acest amestec opăriţi trei linguri într-un litru de apă. Cu această infuzie, bolnavul trebuie să facă băi locale şi spălături.

Mugurii de Pin (Turiones Pini) trebuie consumaţi sub formă de infuzie. Pentru obţinerea acesteia se opăresc 20-30 g de muguri într-un un litru de apă. Bolnavul trebuie să bea trei căni pe zi, timp de două săptămani.

Şi uleiul volatil din Pin (Aetheroleum Pini) este foarte eficient. Pacientulului i se administrează între trei şi zece picături pe zi, în puţin zahăr, timp de două săptămani.

Adauga un comentariu