News Flash:

Mult ravnitele terenuri de la Metro au devenit groapă de gunoi şi tăpşan de păscut oile

17 Iunie 2010
1019 Vizualizari | 0 Comentarii
• “Sunt proprietari care dau anunţuri cu vanzări de terenuri, dar cer preţuri şi peste o sută de euro pe metrul pătrat şi de aceea nu se vand de ani de zile”, spune un agent imobiliar sucevean • reprezentanţii Primăriei municipiului Suceava susţin că principala problemă pentru care zona respectivă nu mai reprezintă o oportunitate de afaceri imobiliare ar fi faptul că proprietarii au evitat să cedeze o cotă parte din teren pentru ca să se facă drumurile prevăzute, de altfel, în Planul de Urbanism Zonal • între timp, printre mormanele de lemne, balast şi alte deşeuri aruncate pe terenurile de la ieşirea din Suceava spre Fălticeni şi-a făcut loc şi o stană

Vanzările de terenuri în municipiul Suceava şi în zonele limitrofe nu mai reprezintă de mult o oportunitate pentru cei care vor să facă bani frumoşi din afacerile imobiliare. Chiar dacă unii proprietari continuă să tragă de preţ şi cer la aceeaşi bani ca înainte de criză sau chiar mai mult, amploarea vanzărilor de parcele a scăzut considerabil. Cea mai abruptă cădere a fost înregistrată în zona Metro, cea care cu caţiva ani în urmă era privită ca o veritabilă afacere din care mulţi oameni au scos bani grei. In zone precum Ipoteşti sau Moara ori chiar Şcheia încă se mai vand unele parcele de teren şi persoane interesate să cumpere întreabă din cand în cand pe la agenţiile imobiliare care sunt oportunităţile. In ce priveşte zona Metro, lucrurile stau diferit pentru că din cei în ce mai puţini sunt cei care vor să mai cumepere terenuri la ieşirea din municipiul Suceava spre Fălticeni.
Peste 80 de hectare stau şi acum şi aşteaptă investitori care însă nu mai vin. Semnale despre un eventual eşec al speculei cu terenuri din zona situată la ieşirea din Suceava spre Fălticeni au început chiar cu un an sau doi înainte de criză. Atunci se spunea că, de fapt, problema pentru care apăreau din cand în cand mici blocaje ar fi faptul că încă terenul respectiv era în extravilanul localităţii şi prin urmare nu era prevăzută o documentaţie precisă cu privire la viitoarea destinaţie a suprafeţelor respective.
Unii cumpărători au trecut peste aceste inconveniente şi au luat una sau mai multe parcele de teren plătind nu de puţine ori sume foarte mari de bani cu care puteau să cumpere o suprafaţă de cel puţin două, dacă nu chiar trei ori, mai mare în alte zone ale Sucevei. După un timp, cele 86 de hectare de teren au fost trecute din extravilan în intravilan şi s-a făcut un Plan de Urbanism Zonal, conform căruia toate clădirile din zona respectivă trebuiau să aibă regim de înălţime maxim P^2, la care puteau să se adauge cel mult încă două etaje, numai dacă proprietarii terenului prezentau studii de luminzitate din care să rezulte că noua clădire nu va afecta pe cele învecinate.
(Obiectiv)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3866 (s) | 22 queries | Mysql time :0.273204 (s)