Magazin

Multi considera conopida a fi o banala leguma. Incearca aceasta reteta si iti vei schimba parerea

Publicat: 26 oct. 2016
1
Prepara aceasta conopida cu sos picant atunci cand ai invitati la masa, dai o petrecere mica sau vrei o garnitura extraordinara langa preparatele din carne. Aroma poate fi aleasa dupa preferinta, dar nu trebuie sa lipseasca din cea mai buna conopida cu sos picant, la cuptor.
Ingrediente
1 conopida mare, taiata in buchetele
ulei de masline pentru uns
1 lingurita usturoi pisat
¼ lingurita sare
piper negru macinat, dupa gust
1 lingura unt topit
115-170 g sos picant, la alegere
1 punga mare de plastic

Mod de preparare

Preincalzesti cuptorul la foc mare. Asezi buchetelele de conopida in punga de plastic si le stropesti cu ulei de masline, astfel incat sa le acopere un pic. Adaugi pudra de usturoi, sarea si piperul. Sigilezi punga si amesteci ingredientele, pana cand conopida este acoperita uniform.
Asezi conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor, pe gratarul din mijloc, 15 minute. Intorci buchetelele de conopida o singura data in timpul coacerii. Le verifici dupa 10 minute, in functie de consistenta dorita. Nu vrei sa fie prea moi.
Scoti tava din cuptor, topesti untul intr-un bol mic de sticla si adaugi sosul picant peste unt. Scoti conopida si o amesteci cu sosul picant, pana se acopera uniform. Incepi cu jumatate din cantitatea de sos si adaugi mai mult, dupa gust. Dai din nou tava cu conopida la cuptor si o mai lasi 5 minute. Servesti conopida cu orice sos doresti sau ca garnitura pentru preparatele din carne.




Adauga un comentariu