News Flash:

Multi elevi au incheiat anul scolar cu note scazute la purtare

16 Iulie 2008
1199 Vizualizari | 1 Comentarii
• Un numar de 1.489 de elevi au avut anul acesta note sub 7 la purtare • Pe de alta parte, numarul de elevi cu situatia scolara neincheiata a crescut • "In general, procentul de promovabilitate la nivelul judetului Iasi se inscrie in limitele inregistrate in ultimii ani", a precizat prof. Sabina Manea, inspector de imagine din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi


Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a facut ieri publica statistica privind situatia scolara inregistrata la incheierea anului scolar. Anul acesta, numarul elevilor a caror nota la purtare a fost scazuta a inregistrat o scadere fata de anul trecut. Cu toate acestea, numarul elevilor sanctionati disciplinar este alarmant. Astfel, un numar de 1.489 de elevi au avut note sub 7 la purtare. Anul trecut s-au inregistrat 2.039 de astfel de cazuri. Cea mai semnificativa scadere s-a inregistrat la nivelul invatamantului primar. "La nivelul invatamantului primar, numarul elevilor cu nota sub 7 a scazut anul acesta la 37, de la 153 in anul scolar trecut", a mentionat prof. Sabina Manea, inspector de imagine din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. Singura crestere a numarului de elevi cu nota la purtare sub 7 s-a inregistrat in randul elevilor din invatamantul gimnazial. Anul acesta, 295 de elevi din ciclul gimnazial au avut nota la purtare sub 7, in timp ce anul trecut au fost 261. In invatamantul liceal - ruta directa, numarul de elevi cu note la purtare sub 7 a scazut, fata de anul precedent, de la 715 la 550. Elevii din ciclul liceal - ruta progresiva au fost ceva mai linistiti. Astfel, anul acesta au fost 103 medii la purtare sub 7, in timp ce anul trecut au fost consemnate 122 de medii. Un numar mare de medii sub 7 s-au inregistrat si la Scoala de Arte si Meserii (SAM). Daca anul trecut erau 788 de cazuri, anul acesta numarul lor a scazut la 504.

Situatii scolare neincheiate

Numarul de elevi cu situatia scolara neincheiata la nivelul judetului Iasi a inregistrat o scadere doar in cadrul SAM. Fata de 808 cazuri consemnate anul precedent, anul acesta numarul a scazut la 662. Invatamantul primar, scolar, liceal ruta directa si liceal ruta progresiva se confrunta cu un numar mai mare de elevi cu situatii scolare neincheiate. Astfel, 188 de elevi sunt inregistrati in ciclul primar, fata de 121 in anul anterior si 635 de elevi in cel gimnazial, fata de 631 in anul precedent. In cazul invatamantului liceal, ruta directa, s-au inregistrat 388 de elevi cu situatiile scolare neincheiate, fata de 343 in anul scolar trecut si 144 de elevi in invatamantul liceal, ruta progresiva, fata de 75 anul trecut.Promovabilitatea

In ceea ce priveste procentul de promovabilitate, acesta se mentine in limitele inregistrate in anii din urma. "In general, procentul de promovabilitate la nivelul judetului Iasi se inscrie in limitele inregistrate in ultimii ani", a adaugat prof. Sabina Manea. Invatamantul primar a inregistrat un procent de promovabilitate de 95,92 la suta, fata de 96,29 la suta in anul precedent. Procentul de promovabilitate semnalat la nivelul invatamantului gimnazial este de 85,73 la suta, iar anul trecut a fost de 83,74 la suta. Invatamantul liceal, ruta directa, a inregistrat un procentaj mai mic fata de anul trecut, de la 96,38 la suta la 92,40 la suta. Invatamantul liceal, ruta progresiva, a obtinut procentajul de 87,83 la suta in timp ce anul trecut a fost de 86,06 la suta. Anul acesta, in cazul SAM-urilor s-a inregistrat un procent de promovabilitate de 81,62 la suta, pe cand anul trecut a fost de 82,28 la suta.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

promovabilitatea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

D.H.  | #38906
Pai da! Daca societatea e putreda, si elevii o iau razna. Daca politicienii isi permit sa ne minta pe fata, ce mai vrei de la niste pustani?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012276 (s)