Actualitate

Municipalitatea a facut ultimele demersuri. Vor fi mutati salcamii japonezi

Publicat: 05 nov. 2015
1

Dupa toata seria de scandaluri provocate de catre Primaria municipiului Iasi in legatura cu masacrul teilor, iata ca se va incepe, in sfarsit, prima etapa in ceea ce priveste replantarea acestora. In cadrul unei conferinte de presa care s-a desfasurat miercuri, 4 octombrie, Mihai Chirica a anuntat ca a cam sosit momentul efectuarii acestei operatiuni delicate. Mai exact, edilul a precizat ca, incepand de luni, 9 noiembrie, lucratorii de la Servicii Publice Iasi (SPI) vor incepe sa sape prin oras gropi in care ar urma sa fie mutati salcamii japonezi care au luat locul teilor de pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant. Cu alte cuvinte, salcamii vor fi amplasati prin diverse locatii ale orasului, cum ar fi esplanada Oancea, cartierul Alexandru cel Bun sau Nicolina.

Mutarea efectiva nu va incepe insa pana in momentul in care salcamii nu vor intra intr-un ciclu specific acestui anotimp. In momentul in care se va intampla acest lucru, teii se vor putea intoarce pe pietonal. Totusi, sefii de la Palatul Roznovanu ar face bine sa aiba grija cu replantarea teilor, avand in vedere ca un singur arbore costa 170 de euro. Acesti copaci, din specia Tilia tomentosa, au fost adusi tocmai din Italia si selectati pe baza unor criterii extrem de riguroase. Reamintim faptul ca, Primaria municipiului Iasi a achizitionat un numar de 120 de tei argintii, pentru suma de 20.400 de euro, la care s-au mai adaugat inca 2.000 de euro, costurile aferente transportului international cu autocamioane. Actiunea de plantare a teilor va fi dusa la bun sfarsit de catre angajatii primariei, respectiv cei de la Servicii Publice, precum si de numerosi voluntari. Ramane de vazut daca totul va merge conform planului edililor si daca iesenii se vor putea bucura din nou de teii pentru care au protestat atat de vehement.
Comentarii
  • N.e.n.o.r.o.c.i.t.i si ordinari,nici in ultimul ceas nu va lasati de furat.Teii romanesti de ce nu sunt plantati care sigur sunt mai ieftin si mai adaptati zonei Romaniei.Teii romanesti au sute de ani si au supravietuit razboaielor.RUSINE HOTILOR.

  • dar cand au fost taiati au fost numerosi voluntari?nu prea as crede. asa ca cine a dat dispozitie sa fie taiati sa vina acuma sa-i planteze daca nu sa plateasca plantarea teilor din buzunarul propriu.

Adauga un comentariu