Local

Municipalitatea a finalizat procedura de achizitie a autobuzelor noi. Iata ce firma le va livra

Publicat: 05 iul. 2017
Municipalitatea a anuntat ca s-a finalizat procedura publica de achizitie privind utilizarea creditului BERD, in vederea completarii parcului auto pentru autobuze al municipiului Iasi.
Numarul total de autobuze cumparate este de 88, iar furnizorul este Anadolu Isuzu. Noile mijloace de transport public sunt toate dotate dupa ultimele normative tehnice in vigoare la nivelul Comisiei Europene. 
Autobuzele au motorizare EURO 6, sunt complet climatizate si dotate cu sisteme de acces pentru persoanele cu handicap, sisteme de supraveghere video, elemente de ticketing si toate celelalte sisteme de informare a publicului din interiorul mijlocului de transport, dar si transmiterea informatiei catre statiile de asteptare.
Valoarea unui autobuz este de aproximativ 774.000 de lei, fara TVA.

„Un lucru important este faptul ca ne-am propus sa achizitionam in jur de 75 de autobuze, dar am reusit sa achizitionam 88 de bucati. Furnizorul va fi Anadolu Isuzu. Dupa introducerea in exploatare a acestor 88 de autobuze, la care se adauga cele 12 deja cumparate anul acesta, adica 100 de autobuze noi, multe din autobuzele care circula acum in Municipiul Iasi si care nu corespund nici din punct de vedere tehnic si nici ecologic vor fi retrase din functiune si casate”, a punctat edilul Mihai Chirica.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu