Eveniment-Social

Municipalitatea a lansat Festivalul International al Educatiei la Bookfest

Publicat: 02 iun. 2014
1

La finele saptamanii trecute, in cadrul Bookfest Bucuresti, a avut loc o actiune de promovare a Festivalului International al Educatiei si de lansare a initiativei Iasi Capitala Culturala Europeana 2021. La eveniment au participat primarul Iasului, Gheorghe Nichita, respectiv maestrul Ion Caramitru, Presedinte de Onoare al FIE 2014, dar si Adrian Paduraru, purtatorul de cuvânt oficial al FIE.

„Cultura ar trebui sa fie un prilej de unire si de consens. Tocmai de aceea cred ca ambitia Iasului de a deveni Capitala Culturala Europeana în 2021, ambitie concretizata si în organizarea FIE 2014, este un proiect îndraznet, dar perfect realizabil. Iasul are multe alte atuuri în aceasta cursa, iar actiunile de promovare de genul celei care ne-a adunat aici au scopul de a face auzit glasul Iasului în România culturala contemporana”, crede primarul Gheorghe Nichita. La rândul sau, maestrul Ion Caramitru a subliniat faptul ca, dupa parerea lui, Iasul se afla într-o pozitie culturala privilegiata, reusind în ultimii ani sa îmbine manifestarile de tinuta cu probabil cea mai bogata traditie culturala din spatiul românesc. În final oficialii locali au invitat personalitatile prezente sa semneze într-o carte de onoare pentru sustinerea Iasului în cursa desemnarii Capitalei Culturale Europene în 2021. Printre primii semnatari s-a aflat si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Vorbitorii s-au adresat unei audiente numeroase, din care au facut parte figuri marcante ale culturii românesti. Actiunea a reprezentat doar o parte a promovarii FIE în cadrul Bookfest. La standul permanent pe care l-a avut Fundatia Iasi Capitala Culturala Europeana 2021 s-au perindat peste 10.000 de vizitatori care au primit brosuri, pliante si alte materiale promotionale.

Citeste si: Iasul, capitala europeana a sahului pentru o saptamana

Adauga un comentariu