Local

Municipalitatea ieseana a inceput o campanie de plantare arbori in tot orasul – FOTO

Publicat: 24 mart. 2019

In cadrul campaniei de curatenie de primavaraIasul nostru curatPrimaria Municipiului Iasi a organizat astazi, 23 martie, o actiune de plantari de arbori in toate cartierele. Asa cum a anuntat in urma cu doua saptamani, la debutul campaniei de curatenie, primarul Mihai Chirica a initiat, alaturi de societatile comerciale subordonate municipalitatii, si o campanie de plantari programata pentru urmatoarele saptamani. De altfel, primarul Mihai Chirica a participat astazi la actiunile de plantari din oras.

In cursul zilei de astazi au fost plantati 650 de puieti de brazi in urmatoarele zone: esplanada Nicolina (25), parcul din Podul de Piatra (10), str. Pantelimon Halipa, la Spitalul de Recuperare (10), str. Nicolae Iorga (7), str. Razoarelor (6), Alexandru cel Bun – parc rond 28 (10), esplanada Alexandru cel Bun (30), parc Dacia (10), parc Piata Dacia (10), Piata Bisericii Romano-Catolice „Sf. Anton de Padova” (10), Centrul de Cartier Dacia (10), parc Tatarasi Sud (200) si zona de agrement C. A. Rosetti (312).

Alaturi de angajatii Primariei, ai Servici Publice SA si ai altor societati subordonate, au participat voluntari de la diferite institutii, companii si ONG-uri locale: 15 militari de la Brigada 15 Mecanizata „Podu Inalt”, 30 de angajati ai grupului de firme BRAS Iasi, 25 de membri ai Asociatiei Tineretului Ortodox Roman Iasi si Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi Romani Iasi, 30 de voluntari din partea Episcopiei Romano-Catolice de Iasi, precum si 10 angajati ai firmei Elysium Iasi. Servicii Publice SA a asigurat puietii de brazi din pepiniera proprie si a pus la dispozitia voluntarilor uneltele necesare plantarii (harlete, lopeti, galeti si apa).

Multumim tuturor voluntarilor pentru implicare si ii asteptam pe toti iesenii la actiunile viitoare!

Impreuna facem Iasul nostru curat, verde si sanatos!

Adauga un comentariu