Actualitate

Municipalitatea pregateste campania electorala

Publicat: 26 apr. 2004
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:45667;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Directorul tehnic al Primariei, Mihai Chirica, afirma ca in campania pentru alegerile locale vor fi 750 de metri patrati de panouri electorale

Sefii municipalitatii iesene afirma ca, in perioada imediat urmatoare, vor fi luate toate masurile pentru a evita lipirea afiselor pe peretii blocurilor sau in alte locuri decat cele autorizate in campania pentru alegerile locale de anul acesta. Directorul tehnic al Primariei, Mihai Chirica, a afirmat ca suprafata cuprinsa pe panourile amplasate in municipiul Iasi destinata exclusiv publicitatii electorale in campania pentru alegerile locale este de circa 500 de metri patrati. „Vom mai elibera unele autorizatii, astfel incat suprafata de pe panouri destinata publicitatii electorale sa fie sa marita cu 50 la suta. Vom avea 750 metri patrati, pentru a nu se lipi afise pe toate gardurile si toti peretii”, a declarat Mihai Chirica.
La Iasi au fost eliberate 339 autorizatii pentru panouri din anul 1992 si pana astazi. Dintre acestea, peste 60 la suta din autorizatii au fost eliberate pentru panouri mari, care apartin unor firme de publicitate. Panourile mari au o lungime de 5 metri si o latime de 4 metri. Pe raza municipiului Iasi detin panouri un numar de sapte societati comerciale de publicitate. Marea majoritate a panourilor sunt detinute insa de trei firme. Firmele mici de publicitate nu detin decat 12 la suta din numarul panourilor amplasate in municipiul Iasi. Locatiile pentru amplasarea unui numar suplimentar de panouri vor fi scoase la licitatie. Municipalitatea a luat in calcul si amplasarea unor panouri din banii publici. Suprafata va fi distribuita in mod echitabil partidelor politice pentru lipirea afiselor electorale.
Constantin MAZILU

Adauga un comentariu