News Flash:

Municipalitatea spera sa rezolve criza locuintelor din Iasi

7 Decembrie 2007
3612 Vizualizari | 3 Comentarii
Constantin Adascalitei
• "Pe 19 decembrie va avea loc licitatia pentru achizitia de imobile de tip camin, iar a doua zi pentru cele de tip apartament. Suma alocata initial pentru aceste achizitii este de o suta miliarde lei (10 milioane RON - n.r.)", a spus ieri viceprimarul Constantin Adascalitei


Astazi, reprezentantii primariei vor afisa lista de prioritati pentru atribuirea de locuinte sociale, convenabile si locuinte pentru persoane evacuate din case retrocedate. Aceasta va fi disponibila pe site-ul primariei, www.primaria-iasi.ro, si la sediul Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat (DAPPP). "La locuinte sociale este o situatie ciudata. Din cele 1.432 dosare, in doar 230 s-a facut dovada ca implinesc conditiile minimale pentru a beneficia de o locuinta. Restul nu au documentatia completa, lipsesc declaratii. La locuinte convenabile am primit 2.570 de cereri, 1.100 facand dovada ca pot primi o casa. In plus, mai avem de rezolvat 90 de cereri din partea persoanelor evacuate din case nationalizate", a declarat viceprimarul Constantin Adascalitei.
Acesta a adaugat ca iesenii nemultumiti pot depune contestatii pana pe 14 decembrie inclusiv, intre orele 9-13, la sediul DAPPP, la camerele 27 si 28. "Contestatiile vor fi trimise de catre Serviciul de Fond Locativ catre Comisia de Fond Locativ si daca vor fi considerate indreptatite, cererile vor fi reevaluate. Totodata, in cazul apartamentelor ANL, lista de prioritati ramane valabila pana la prima repartitie a unor blocuri noi", a mai declarat Constantin Adascalitei.

Totodata, luna aceasta primaria va organiza si doua licitatii pentru achizitii de imobile. "Pe 19 decembrie va avea loc licitatia pentru achizitia de imobile de tip camin, iar a doua zi pentru cele de tip apartament. Suma alocata initial pentru aceste achizitii este de o suta miliarde lei (10 milioane RON - n.r.)", a spus ieri viceprimarul. Pana in prezent, caietul de sarcini a fost cumparat de catre Scala Real Estate, M&R Investment si Mondial Press in primul caz si de o singura persoana fizica in cel de-al doilea.Situatia spatiilor locative din municipiul Iasi

Potrivit legislatiei in vigoare, cererile de locuinte se reevalueaza anual in vederea aprobarii listelor de prioritate cu solicitantii care pot avea acces la atribuirea unei locuinte, in functie de ordinea de prioritate stabilita in liste si in limita spatiilor locative disponibile in fiecare an. O alta problema este legata de numarul mare de retrocedari. In perioada 2002-2007 au fost retrocedate peste 60 de imobile aflate in administrarea autoritatilor locale, in care locuiesc 170 de familii de chiriasi. Avand in vedere legile in vigoare, in cazul in care noii proprietari nu le prelungesc chiriasilor dreptul locativ mai mult de cinci ani, Consiliul Local trebuie sa puna la dispozitie in 2008 locuinte pentru 21 de familii, in 2009 pentru 48 de familii, in 2010 pentru 44 de familii si in 2011 pentru alte 26 de familii.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

vascenco marius  | #24988
cit primesc locuita convenabile
Anonim  | #24989
Stimate vezi orasul Constanta si fazele proiectului locuintelor pentru tineri.Numai in Iasi nu se poate face asa ceva.
joy  | #24990
oameni buni!!! Stau pe unde apuc si nu pot sa fac dovada ca locuiesc intr-un anumit sapatiu, deci nu pot sa aduc contr. de inchiriere, schite etc... fapt pt care dosarul meu este incomplet!!!! Vi se pare normal asa ceva?????
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014218 (s)