Local

Municipiul Iasi a castigat unul dintre voucherele pentru WiFi puse la dispozitie de Comisia Europeana

Publicat: 16 mai 2019
1

Cel de-al doilea apel de cereri pentru vouchere pentru WiFi, lansat de Comisia Europeana prin programul WiFi4EU, a avut loc intre 4 si 5 aprilie 2019. In cadrul acestui apel, mai mult de 10.000 de municipalitati din Europa au solicitat un voucher WiFi4EU. In urma evaluarii cererilor, Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA), agentia executiva a Comisiei Europene responsabila de implementarea programului WiFi4EU, a publicat lista oraselor castigatoare.

Printre municipalitatile castigatoare se numara si Municipiul Iasi. In saptamana urmatoare fiecare solicitant va primi o notificare individuala a rezultatelor apelului. Dupa notificare, municipalitatile castigatoare vor trebui sa semneze un acord de finantare, disponibil pe portalul WiFi4EU, pentru a primi voucherul in valoare de 15.000 de euro pentru a crea un hotspot intr-un spatiu public.

Aproape 98% din voucherele disponibile au fost revendicate in primele 60 de secunde de lansare a apelului. Acest apel are un buget de 51 de milioane de euro, iar 3.400 de municipalitati din intreaga Europa vor primi cate un voucher pentru a crea hotspoturi WiFi in spatiile publice.

 

Adauga un comentariu