Local

Municipiul Iași a intrat în scenariul galben! Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate aproximativ 300 de noi cazuri și peste 400 de pacienți erau internați

Publicat: 23 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Municipiul Iași a intrat în scenariul galben Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate aproximativ 300 de noi cazuri și peste 400 de pacienți erau internați
Municipiul Iași se află în scenariul galben, după ce incidența infectărilor a depășit 2 la mie

Încă un nou record negativ de infectări în Iași! În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor s-a apropiat de 300, iar peste 400 de pacienți erau internați în spitale. De la debutul pandemiei și până ieri, pe raza județului Iași au fost confirmate 45.572 de cazuri. Incidența în municipiu a ajuns la 2,08 la mie, iar numărul infectărilor este într-o creștere constantă

Miercuri, 22 septembrie 2021, în județul Iași au fost confirmate 279 de noi cazuri de infectare. Rata îmbolnăvirii este tot mai crescută pe zi ce trece. Municipiul Iași a intrat în scenariul galben, după ce rata incidenței a depășit 2 la mie. De la debutul pandemiei și până ieri, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 45.572 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Echipele mobile de testare au recoltat de la domiciliu, în ultimele 24 de ore, 197 de probe, după cum urmează: 59 realizate de Direcția de Sănătate Publică Iași și 138 de Serviciul de Ambulanță Județean Iași.

Odată cu numărul mare de infectări, a crescut și numărul persoanelor internate în spitalele suport COVID-19 din Iași. Peste 400 de persoane erau internate ieri în spitale, iar 65 dintre acestea se aflau în secțiile ATI, în stare foarte gravă. Tot ieri, 27 de pacienți au fost externați. Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care este spital exclusiv COVID-19, urmat de Spitalul de Neurochirurgie – 15 locuri, Spitalul Municipal Pașcani – 7, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – 6, Spitalul „Sfântul Spiridon” – 5, Spitalul Clinic CF Iași – 4, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” – 3 și Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – 3.

Bilanț negru de infectări după primele săptămâni de școală

Peste 100 de elevi și patru preșcolari sunt infectați! Așa arată bilanțul infectărilor în rândul școlarilor după primele zile de la începerea anului 2021-2022. Dintre cei 112 elevi infectați, 27 sunt din clasele I-IV, 34 – clasele V-VIII, 50 – clasele IX-XII și unul la școala postliceală. În cazul cadrelor didactice, 32 sunt confirmate, nouă cazuri fiind în rândul personalului didactic auxiliar/ personal nedidactic. Peste 20 de grupe de învățământ preșcolar, primar au cursurile suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus și 65 de clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal au cursuri suspendate. Totodată, în aceeași situație se află și Grădinița cu Program Prelungit „Cuv. Parascheva”. În unitățile școlare menționate s-au luat următoarele măsuri: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea și dezinfecția spațiilor unităților școlare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală și portul măștii de protecție.

Tot mai multe cazuri în rândul copiilor

Rata infectărilor a crescut în rândul copiilor. Tot mai mulți minori infectați au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Ieri erau internați cinci pacienți cu forme medii și ușoare, iar, din nefericire, medicii spun că numărul acestora este în creștere. Cel mai mic copil internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă din Iași are doar o lună.

Medicii au precizat că principalele simptome prezente la copii sunt respiratorii și digestive. La externare, minorii pleacă cu ambulanța la domiciliu, unde mai rămân în izolare, sub supravegherea medicului de familie și cu un tratament bine stabilit de la spital. Niciunul dintre adolescenții internați în spital nu este vaccinat. Specialiștii de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași trag un semnal de alarmă pentru părinți. Un nou sindrom greu de diagnosticat apare la copiii cu vârsta medie de 8 ani care au fost infectați cu COVID-19. Sindromul inflamator multisistemic post-COVID-19 apare între 4 și 6 săptămâni după infectare. Copiii pot prezenta multiple simptome asemănătoare altor boli, cum ar fi febra mare și frisoanele. Părinții sunt rugați să vină de urgență cu cei mici la spital.

Adauga un comentariu