Actualitate

Municipiul Lugoj intră în carantină!

Publicat: 20 nov. 2020
Centrul municipiului Lugoj
Centrul municipiului Lugoj

Municipiul Lugoj intră în carantină, în urma deciziei luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Cu două zile în urmă, INSP a considerat că nu se impune carantinarea Lugojului.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, vineri, 20 noiembrie, carantinarea Municipiului Lugoj, al doilea oraş ca mărime din Timiş. Hotărârea a fost luată în urma avizului pozitiv, al INSP, care în urmă cu două zile a emis aviz negativ.

Lugoj, băgat în carantină în prima zi în care rata de infectare a înregistrat o scădere

Hotărârea a fost luată în prima zi în care rata de infectare a înregistrat o uşoară scădere, de la 7,17 la 17,05 la mia de locuitori.

„În urma analizei, Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30,  prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie”, a declarat prefectul de Timiş, Liliana Oneţ.

Potrivit Prefecturii Timiş, hotărârea intră în vigoare după emiterea ordinului de carantinare emis de Raed Arafat. Prefectura Timiş a mai anunţat că oraşele Sânnicolau Mare şi Ciacova, intrate în carantină în urmă cu 14 zile, vor ieşi sâmbătă din carantină ca urmare a scăderii ratei de infectare.

Orașele Chiajna și Bragadiru, din județul Ilfov, intră în carantină

Orașele Chiajna și Bragadiru, din județul Ilfov, intră în carantină începând de vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 24.00.

Institutul Național de Sănătătate Publică propune intrarea în carantină pentru orașele Bragadiru și Chiajna, din județul Ilfov.

Ordinul de carantinare al celor două localități urmează să fie semnat astăzi de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Carantină lângă București începând de joi

Două localități de lângă București, comunele Berceni și Clinceni din județul Ilfov au intrat de joi, 19 noiembrie, în carantină, cu o rată de infectare de 10,11 la mia de locuitori, respectiv 10,03. Prefectura Ilfov a anunțat că pentru comuna Berceni se instituie măsura de carantină zonală, în urma emiterii ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Măsura s-a instituit începând de joi, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile. Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în Berceni, județul Ilfov, rata de incidență cumulată calculată miercuri pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11 la mia de locuitori. Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

De asemenea, s-a instituit carantină și pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu. Măsura a intrat în vigoare joi, la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

În Clinceni, rata de incidență cumulată calculată pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,03/1.000 locuitori. Din populația totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare), a fost de 75 de persoane.

Adauga un comentariu