Destinatii montane

Muntele Fuji Yama

Publicat: 22 feb. 2012

Împaratia de la poalele lui Fuji Yama ocupa un mare arhipelag situat in partea de est a Asiei, intre marea Japoniei si Oceanul Pacific, pentru care s-a impamantenit denumirea de ”Arhipelagul Japonez”.

Principalele insule care alcatuiesc arhipelagul japonez sunt: Honshu, Shikoku, Kyushu si Hokkaido, fara sa mai vorbim de miile de insule mici care sunt presarate ca margelele pe apa marii si a oceanului. Acest arhipelag in forma de arc se desfasoara de la nord la sud, pe o lungime de 2400 km, totalizand o suprafata de 369 662 km2.

Marile si golfurile care scalda tarmurile pamantului atat de inbucatit al Japoniei au facut ca aproape toate costele sa fie deosebit de dantelate. Lungimea intortocheatelor tamuri japoneze ating jumatatea circumferintei globului pamantesc.
Navigatorii care, inca din timpuri foarte vechi, au ajuns cu corabiile prin aceste parti ale lumii au ramas mirati de frumusetea tarmurilor legendarei ”Zipagu”, cum i se spunea Japoniei pe la sfarsitul evului mediu.

In special marginile stramtorii dintre insulele Shikoku si Honshu care marginesc Mediterana Japoneza, prezinta multiple dantelari care amintesc de pitorescul fiordurilor norvegiene, de frumusetile Balticei si de maretia lacurilor care insura ca o salba de perle la poalele Alpilor italieni.

Muntii se zaresc pretutindeni. Ei reprezinta circa 85% din suprafata Japoniei. Peste 250 din virfuri depasesc inaltimea de 2000 m, cel mai inalt fiind muntele Fuji cunoscut si sub numele de ”Olimpul Japonez”, conul sau perfect are inaltimea de 3776 m.

 loading...

Adauga un comentariu