Magazin

Muraturi in saramura – Gata in 7 zile – Cum se pregatesc

Publicat: 27 aug. 2017
1

In perioada verii ne putem bucura de legume proaspete din belsug si chiar daca nu le cultivam noi, in piete gasim legume romanesti. Pe langa consumul lor in stare proaspata, aceasta perioada este minunata pentru a pregati muraturi asortate de vara in saramura. Muraturile de vara in saramura sunt extrem de gustoase si se fac repede, in aprox 7 zile ai muraturi proaspete, numai bune de asezat langa friptura sau alte mancaruri.

Cum se prepara muraturile asortate de vara in saramura 

Modul de preparare al acestor este extrem de simplu, orice le poate face fara sa dea gres. Ai nevoie de legume proaspete, apa si sare.

Ingrediente:
Poti folosi orice legume doresti, in functie de preferintele tale: castraveti, morcovi, varza alba, varza rosie, radacina de telina si frunze de telina, sfecla rosie, gogonele, conopida, dovlecei, usturoi, hrean, ardei iute etc.
– legumele se spala in apa rece si se lasa sa se scurga de apa
– varza, conopida, telina, sfecla rosie, se taie in felii
– se ia un borcan de sticla, spalat si uscat in prealabil, se aseaza pe fundul lui condimente specifice muraturilor: piper negru boabe, foi de dafin, boabe de mustar, inflorescenta de marar uscat, hrean
– se aseaza legumele in straturi, alternandu-le intre ele
– cand ati umplut borcanul, asezati deasupra frunze de telina care sa acopere legumele sau frunze de visin.

Citeste si Cea mai simpla metoda de a pune pepene rosu la murat

Cum se pregateste saramura pe culinar.bzi.ro





Adauga un comentariu