Culinar

Murături pane cu sos de usturoi

Publicat: 22 iul. 2020

Ce faci când ai prea multe borcane cu murături în dulap? Pregăteşti murături pane! Da, ai citit bine. Chiar dacă nouă ni se poate părea ciudat, murăturile pane sunt emblematice în sudul Statelor Unite ale Americii şi servesc drept gustări în majoritatea restaurantelor. Spre deosebire de reţetă originală, unde murăturile sunt prăjite în ulei încins, reţeta pe care ţi-o propunem în continuare este pentru cuptor.

Ingrediente:

  • 1 borcan mediu de castraveţi muraţi
  • 1 albuş
  • ½ cana de mălai
  • ⅓ cana de faină
  • ½ linguriţă de condimente (după gust)
  • 3 linguri de ulei

Pentru sos:

  • ¼ cana de maioneză
  • 3 linguri de ketchup
  • ¼ lingura pudra de usturoi
  • ½ lingura de piper negru

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius, cu o tavă în interiorul lui. Scurge murăturile şi usucă-le cu prosoape de hârtie. Bate albuşul într-un bol mic, circa 5 minute, până devine spumă. Adaugă murăturile şi amesteca totul cu ajutorul unei spatule.

Ia o pungă cu închidere ermetică şi pune în interiorul ei faină, mălaiul şi condimentele, după care amestecă-le puţin. Cu ajutorul unei linguri, transfera treptat murăturile în pungă. Amestecă-le din nou, până când sunt acoperite uniform.

Scoate tava preîncălzită din cuptor şi toarnă uleiul în ea. Scoate rapid murăturile din punga şi aseza-le în tavă, la distanţă egală unele faţă de celelalte. Lasă-le la copt până devin aurii, circa 10-12 minute. Între timp, amesteca ingredientele pentru sos într-un bol până se omogenizează. Lasă-l puţin la frigider şi serveşte-l lângă murăturile fierbinţi.





Adauga un comentariu