Retete cu carne

Musaca cu cartofi si carne

Publicat: 11 sept. 2012
2

Ingrediente:
 
800 g de cartofi
500 g de carne tocata (vita sau porc)
1 ceapa mare
2 catei usturoi
2 rosii
pasta de tomate
patrunjel
sare
piper

 
Mod de preparare:
 
Se curata cartofii si se taie rondele.  Se prajesc in ulei, dar nu foarte mult. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce prinde culoare se adauga si carnea tocata. Se lasa 10- 15 minute pe foc, iar final se adauga rosiile date prin blender, usturoiul pasat, patrunjelul, sarea si piperul. Se mai lasa pe foc inca 5 minute.
Intr-o tava unsa cu ulei de masline se aseaza un rand de cartofi, apoi amestecul de carne, peste care se mai aseaza inca un rand de cartofi, altul de carne. Daca doriti puteti rade cascaval deasupra, peste ultimul rand de carne si pasta de tomate diluata cu putina apa. Tava se baga la cuptor pentru 40-50 de minute, la foc moderat.

sursa: eva





Adauga un comentariu