Vegetariene

Musaca vegetala

Publicat: 02 mai 2011
2

Ingrediente:

3-4 kg vinete
300-400 g fasole rosie (la cutie)
3 cepe
3 rosii
1 cutie rosii decojite
3 morcovi
1 legatura patrunjel
sare
piper
cimbru
rozmarin
busuioc
ulei de masline

Mod de preparare:

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Cand a devenit translucida, se adauga morcovii dati pe razatoare, rosiile decojite si taiate bucatele, cutia de rosii, sare, piper si mirodeniile. Se lasa la fiert 15 minute, la foc domol, se mai poate adauga apa, daca este nevoie. Se adauga apoi vinetele curatate, se amesteca bine toate, se mai pune apa, daca e nevoie. Se mai lasa la fiert, la foc domol, inca 20 minute, se mai amesteca din cand in cand. Intr-un vas de ceramica se pun 2-3 linguri ulei, fasolea rosie, legumele si patrunjelul tocat fin. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor in 40 minute.




Adauga un comentariu