Fripturi

Muschi de porc facut la cuptor

Publicat: 15 sept. 2015
Ingrediente:
600 gr muschi de porc
2 catei usturoi
½ lingurita ardei iute macinat
½ lingurita boia dulce
½ lingurita cimbru
¼ lingurita nucsoara macinata
½ lingurita busuioc
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
500 ml apa
150 ml vin alb
Mod de preparare:
Muschiul l-am curatat, l-am spalat si sters cu servete de hartie. Usturoiul l-am pisat, iar impreuna cu celelalte condimente am frecat muschiul pe toate partile, apoi l-am pus intr-un vas in care am adaugat vinul si apa si am dat cu totul la frigider pentru 48 de ore. 
Dupa aceasta perioada, am scos bucata de muschi, pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie. Am adaugat cca o cana din zeama in care a stat, si am dat la cuptor, la 160 grade Celsius pentru cca 2 ore. In aceasta perioada am mai copletat cu apa calduta de cateva ori.
Cand carnea s-a copt frumos, am lasat sa se raceasca si am servit cu pofta la micul dejun. Carnea astfel pregatita, poate fi servita la cina sau pranz, cu o garnitura si o salata alaturi.
Reteta de file de casa ne este recomandata de Simona.


loading...

Adauga un comentariu