Local

Mutare-surpriză, pentru un procuror ieșean! Anchetatorul a fost trecut de la Parchetul de pe lângă Judecătorie, la Direcția Națională Anticorupție! Totul, cu acordul CSM

Publicat: 11 iun. 2021
Sediul Parchetului ieșean și sigla Direcției Naționale Anticorupție
Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași a fost transferat la Direcția Națională Anticorupție

Un procuror din Iași a fost transferat temporar. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis în ultima ședință delegarea în funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași a lui Ionuț Narcis Mandache. Mutarea a fost operată pentru o perioadă de 6 luni

Mutare-surpriză, pentru un procuror din Iași! Magistratul a fost delegat temporar, de la Parchetul de pe lângă Judecătorie, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași! Schimbarea a fost decisă de către reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În ultima ședință, reprezentanții CSM au decis delegarea procurorului ieșean Ionuț Narcis Mandache. Propunerea de delegare a acestuia a fost făcută recent.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în unanimitate, delegarea în funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași a lui Ionuț Narcis Mandache, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 15 iunie 2021”, au declarat reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii.

O solicitare a unui judecător ieșean, respinsă de Consiliul Superior al Magistraturii

Pe lângă aprobarea delegării procurorului Ionuț Narcis Mandache, reprezentanții CSM au respins o solicitare venită din partea altui magistrat ieșean.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii de numire în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, formulată de Ancuța Blănariu, judecător în cadrul Judecătoriei Iași. Decizia a fost luată după ce au fost date 5 voturi negative și un singur vot pozitiv”, au mai spus cei de la Consiliul Superior al Magistraturii.

A fost aprobată modificarea statelor de funcții

Pe de altă parte, reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au analizat o solicitare privind schimbarea statelor de funcții de la Tribunalul și Curtea de Apel Iași. Astfel, tot în ultima ședință, CSM a analizat cererea venită din partea Ministerului Justiției.
Amintim că, în urmă cu câteva luni, mai mulți magistrați ieșeni au decis să iasă la pensie. De altfel, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat recent decretele de ieșire la pensie în cazul unor magistrați ieșeni.

„A fost semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător de la Curtea de Apel Iași a Elenei Gheorghiu, prin pensionare. De asemenea, a fost semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător de la Curtea de Apel Iași a Georgetei Protea, tot prin pensionare”, au precizat recent reprezentanții Președinției României.

De remarcat este faptul că, în ultimii 2 ani, mai mulți procurori și judecători din cadrul instituțiilor de profil din Iași au solicitat să li se aprobe ieșirea la pensie, fapt care s-a și întâmplat pentru cei mai mulți dintre ei.

Comentarii
Adauga un comentariu