Sport

Mutari surpriza in arbitrajul romanesc! Horatiu Fesnic si George Gaman, promovati pe lista FIFA

Publicat: 04 oct. 2016
1

Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA) a trimis la finalul saptamânii trecute lista arbitrilor FIFA pentru anul 2017. Cristi Balaj si Alexandru Tudor nu mai figureaza pe aceasta, locurile lor fiind luate de Horatiu Fesnic si George Gaman.

Pe lânga Ovidiu Hategan, Istvan Kovacs, Radu Petrescu, Marius Avram si Sebastian Coltescu, Comisia Centrala a Arbitrilor se vede nevoita pentru anul viitor sa promoveze alti doi „fluierasi”.

Asta pentru ca Cristi Balaj se retrage din arbitraj, iar Alexandru Tudor va mai fluiera la doar la nivel intern. Ca atare, CCA a fost obligata pâna duminica (ziua deadlineului) sa trimita numele celor care le vor lua locul celor doi.

Lista a fost definitivata si trimisa înca de sâmbata, dupa finalul meciului Botosani – Dinamo. Desi înca este tinuta secreta, reporterii Digi Sport au aflat ca Horatiu Fesnic este primul dintre cei promovati. Fost jucator al lui „U” si CFR (în Gruia a jucat pâna în 2005, la echipa a doua a clubului), acesta avut în ultima perioada evolutii apreciate, astfel ca parea logic sa fie promovat la stadiul de arbitru FIFA.

Pentru cel de-al doilea loc s-au luptat Marcel Bârsan, Catalin Gaman, Adrian Cojocaru si Lucian Rusandu. Acesta din urma avea cele mai mari sanse, fiind sprijinit de Vassaras, presedintele CCA. De aceea centralul din Sfântu Gheorghe a avut în acest weekend un meci foarte important, fiind delegat la Botosani – Dinamo. CCA i-a pus la dispozitie chiar tusierii lui Hategan, astfel încât toate lucrurile sa iasa perfect, însa din pacate pentru el Rusandu a facut o serie de greseli. În aceste conditii, s-ar putea ca CCA sa îl fi sustinut pe unul dintre ceilalti trei cavaleri ai fluierului pentru a deveni arbitru FIFA.

De notat si faptul ca în acest weekend CCA a luat niste decizii discutabile. Din cei sapte arbitri FIFA disponibili, doar doi au fost delegati la meciurile din Liga 1.

Astfel, pe lista a fost promovat George Gaman. Arbitrul din Craiova, în vârsta de 31 de ani, ar fi fost deja pe lista daca nu avea o problema cu limbile straine. În ultimul an, fratele fotbalistului Valerica Gaman a urmat cursuri intensive de engleza.
George Gaman a debutat în Liga 1 în noiembrie 2012, iar de atunci a adunat 54 de partide conduse la centru în primul esalon fotbalistic.

Adauga un comentariu