Sport

Mutu e gata să părăsească România U21 dacă primește o ofertă de la CFR Cluj!

Publicat: 01 dec. 2020
Adrian Mutu ar putea să îl înlocuiască pe Dan Petrescu la CFR Cluj
Adrian Mutu

Adrian Mutu este favoritul lui Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, pentru înlocuirea lui Dan Petrescu.
Antrenorul actual al ardelenilor nu mai este dorit la echipă, dar despărțirea se va produce doar dacă se ajunge la o înțelegere financiară.

Despărțirea dintre Petrescu și CFR nu va fi decât amiabilă

Clauza de reziliere în contractul dintre CFR Cluj și Dan Petrescu este de 2,5 milioane de euro, sumă pe care niciuna dintre părți nu este dispusă să o plătească, așa că nu va rupe unilateral înțelegerea.
Adrian Mutu se află într-o relație foarte bună cu Varga, motiv pentru care cei cei doi discută des la telefon. Iar Varga chiar i-a spus în vară că „tu vei fi antrenorul meu la CFR”, discuții pe care Mutu le-a confirmat.

Varga îl vrea pe Mutu, dar nu e dispus să-l impună la echipă cu orice risc

Selecționerul României U21 era atât de sigur în iulie 2020 că va pleca la campioana României, încât, la vremea respectivă, își stabilise și staff-ul pentru CFR. Inclusiv Mihai Stoichiță a mers la Cluj pentru a vedea dacă trebuie să reînceapă căutările pentru selecționerul de la tineret. Iar asta se întâmpla înainte să fie jucate meciurile de calificare pentru EURO 2021 – U21!
Numai că, în afara lui Varga, nimeni de la CFR Cluj nu agreează venirea lui Adrian Mutu. Toți cei cu care Varga a discutat despre subiect au răspuns că echipa are nevoie de un antrenor cu mult mai multă experientă pe bancă decât Mutu. „Să pui un antrenor fără experiență, chiar dacă îl cheamă Adrian Mutu, ar semăna cu o sinucidere” – acesta a fost mesajul primit de Neluțu Varga.

Adrian Mutu țintește o echipă cu nume, iar Craiova se află printre ele

La conferința de presă susținută după calificarea tricolorilor mici la Campionatul European, Mutu chiar a fost întrebat dacă ia în calcul să meargă la CFR Cluj, iar răspunsul lui s-a vrut și un mesaj pentru Mihai Rotaru, de la Universitatea Craiova, cu care, de asemenea, se întâlnește des și discută mult.

„Nu înseamnă că, dacă sunt prieten cu Varga, mă duc la Cluj. Așa, sunt prieten și cu Mihai Rotaru – și nu sunt la Craiova!”, a spus Mutu.

Potrivit unor surse, Adrian Mutu se aștepta ca și numele lui să fie luat în calcul pentru Universitatea Craiova după plecarea lui Bergodi, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Adauga un comentariu