Evenimente culturale

Muzeul cafelei din Zurich – FOTO

Publicat: 19 mart. 2015

Muzeul Johann Jacobs prezinta expozitii temporare pe teme din istoria culturii cafelei.

Expozitiile arata aspecte culturale, sociale sau politice care au legatura cu cafeaua si includ exponate din colectia proprie.

Vezi si Casa Cantacuzino-Pascanu din Iasi – FOTO


La data de 27 noiembrie 1984, Klaus J. Jacobs a deschis in Zurich muzeul fondat de el sub numele de Muzeul Jacobs Suchard. Dupa vanzarea Jacobs Suchard catre Philip Morris in 1990, inventarul muzeului, trece in patrimoniul Fundatiei Jacobs, care se afla de asemenea in Zurich. Ca urmare, muzeul a primit numele actual Johann Jacobs Museum. Acesta aduce aminte de unchiul celui de-al doilea al fondatorului muzeului, Johann Jacobs, care prin deschiderea in 1895 a ”magazinului special de cafea, ceai, cacao, ciocolata si biscuiti” in Bremen, punea de fapt piatra de temelie a ceea ce avea sa devina mai tarziu imperiul Jacobs.

Vezi si Comoara ascunsa a Cantacuzinilor

Muzeul Cafelei este gazduit intr-o vila impunatoare care ofera vedere frumoasa asupra lacului Zurich. Otto Honegger a construit vila in stil baroc in 1913, ca resedinta reprezentativa pentru inginerul si omul politic dr. Fritz Ernst. Prin utilizarea unei gresii gri-verde de Ostermundigen si acoperisul larg, el a dat cladirii bine structurate aerul distinctiv al unui conac de Berna.

Fosta sala de intrare din marmura, camera de muzica si de sala de mese, precum si subsolul, unde inainte se afla o popicarie, servesc acum ca spatii expozitionale.

Adauga un comentariu