Evenimente culturale

Muzeul Ceasului din Ploiesti

Publicat: 08 oct. 2013

Muzeul Ceasului din Ploiesti este unicul muzeu de acest fel din Romania, si cuprinde o bogata colectie de ceasuri faurite de mesteri vestiti din Europa, cele mai multe fiind adevarate opere de arta.

In prezent, muzeul are o colectie de aproape 1000 de piese (numai in parte expuse), printre care: cadran solar, pendul construit din lemn in 1634, ceas pus in miscare printr-o cadere de apa (Londra, 1654), primul ceas de buzunar („oul de Nürnberg„), orologii de turn, o piesa din 1693 (realizare a ceasornicarului Ralf Gout), ceasul de mana construit in acelasi an de Courvoisier (cu efigia lui Ludovic al XIV-lea), piese realizate de maestrii londonezi Georg Prior, Edward Prior, Th. Whit, George Clarke, Markwich, Markham, Jo Wightmann, Van Laure, de ceasornicari francezi (Benjamin Balber, George Charle, Meuron), austrieci (Philipp Iacob, Beyr) sau elvetieni (Pres Vaucher, A. Hess).

Pot fi vazute ceasuri cu mecanisme muzicale care canta Marseilleza, Desteapta-te, romane!, valsurile lui Strauss, dar si ceasuri care au apartinut unor personalitati cum ar fi Constantin BrancoveanuAl. I. CuzaMihail Kogalniceanu, etc.loading...

Adauga un comentariu