Stiri Turism

Muzeul de Stiinta din Londra scaneaza fetele vizitatorilor sai

Publicat: 18 ian. 2012

Cei care viziteaza Muzeul de Stiinta de la Londra sunt invitati sa participe la un studiu care presupune scanarea fetelor in 3D.

Programul Me in 3D foloseste o serie de camere pentru a construi o imagine virtuala pe care vizitatorii o pot vedea si manipula. Noua aparate de fotografiat dispuse in pozitii diferite realizeaza fotografii care sunt apoi asamblate si modificate cu ajutorul unui software special, pentru a realiza o imagine tridimensionala a fetei.

Aceste date prelevate de la participanti vor fi utilizate de Spitalul Universitar Great Ormond Street si Spitalul de Stomatologie, cu scopul de a oferi tratamente si interventii chirurgicale mai eficiente pentru pacientii cu malformatii produse de boli congenitale.

Doritorii vor semna un contract pentru a permite ca datele lor sa fie folosite pentru cercetare. De asemenea, ei vor putea sa isi manipuleze imaginea, avand mai multe optiuni de redare 3D si posibilitatea de a vedea cum ar arata daca ar avea piele de crocodi sau un desen de zebra – asta ca divertisment.

Oamenii de stiinta spun ca fetele scanate ii vor ajuta sa inteleaga mai bine fata umana si sa realizeze interventii chirurgicale mai bune.

„Cunoastem multe despre oasele fetei, dar nu stim ce anume determina forma fetei nostre si nu avem destule informatii despre pielea si muschii din aceasta zona,” a declarat dr. Chris Abela de la Spitalul Universitar.

„Aceasta va fi cea mai mare baza de date la nivel international. Londra este locul perfect pentru a colecta o diversitate de trasaturi faciale. Intram intr-o noua paradigma, in care ne-am dori sa planificam interventii chirurgicale personalizate”, a declarat Allan Ponniah, chirurg la Great Ormond Street si creatorul proiectului.

Informatiile ar putea fi folosite pentru a elabora tratamente mai bune pentru copiii care sufera de sindromul Apert, Pfeiffer, sau Crouzon, boli care determina malformatii grave in regiunea fetei.

In trecut, muzeul a mai desfasurat un studiu, in colaborare cu specialistii de la University of East London. Acesta a purtat numele de Familiar Faces (Chipuri familiare) si evalua abilitatile de recunoastere faciala ale participantilor.loading...

Adauga un comentariu