Evenimente culturale

Muzeul Luvru din Paris, cel mai vizitat muzeu din lume

Publicat: 07 ian. 2015
3
Muzeul Luvru din Paris a primit anul trecut 9,3 milioane de vizitatori, nivel echivalent celui din 2013, dintre care vizitatorii straini au reprezentat 70%, transmite EFE, care citeaza date publicate marti.
Colectiile permanente au primit 100.000 de vizite in plus, fapt ce a avut legatura, printre altele, cu renovarea salilor dedicate artei secolului al XVIII-lea, potrivit Muzeului.
Cei mai numerosi vizitatori straini au provenit din SUA, China, Italia, Marea Britanie si Brazilia.

Vezi si Incredibila poveste a domului din Speyer, cea mai mare biserica romanica din lume

Mai bine de jumatate dintre cei care au strabatut salile muzeului aveau sub 30 de ani, 1,9 milioane de persoane reprezentand categoria de varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani.

Expozitia temporara dedicata Marocului medieval, ‘Le Maroc médiéval’, deschisa in Hall Napoléon, a fost vizitata de 150.000 de persoane, scrie agerpres.ro.

Vezi si Castelul Bratislava – FOTO
Muzeul Luvru-Lens, inaugurat la 4 decembrie 2012, a atras 1,5 milioane de vizitatori.
Site-ul Muzeului Luvru a fost vizitat de 14 milioane de internauti.
Muzeul ajunsese la 9,7 milioane de vizitatori in 2012, ‘un an exceptional’, marcat de deschiderea noilor spatii consacrate colectiilor Departamentului Artelor Islamului si de doua expozitii de mare succes, ‘La Sainte Anne, l’ultime chef-d’oeuvre de Léonard de Vinci’ (Sfanta Ana, ultima capodopera a lui Leonardo da Vinci) si ‘Raphaël, les dernieres années’ (Rafael, ultimii ani).
Adauga un comentariu