Arte vizuale

Muzeul Luvru este din nou în Cartea Recordurilor

Publicat: 02 dec. 2019
Muzeul Luvru este din nou în Cartea Recordurilor
Muzeul Luvru este din nou în Cartea Recordurilor

Muzeul Luvru este din nou în Cartea Recordurilor. Pentru a doua oară muzeul Luvru ajunge în Cartea Recordurilor ca şi muzeul cu cei mai mulţi vizitatori din lume.

Cu peste 10 milioane de vizitatori pentru anul 2018 a devenit cel mai solicitat muzeul din lume. Imediat pe următoarele poziţii s-au clasat Muzeul naţional al Chinei din Beijing şi Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

O mare parte din succesul insituției se datorează lucrărilor celebre precum Mona Lisa sau Libertatea conducând poporul.

Muzeul a raportat o creştere a numărului de vizitatori cu 25% faţă de 2017. Cele 8 secţiuni ale muzeului sunt expuse 35.000 de lucrări răspândite în 403 săli.

Muzeul Luvru este din nou în Cartea Recordurilor

Ce-a mai mare parte a vizitatorilor (75%) sunt străini. Francezii rămân naţionalitatea cel mai bine reprezentată dintre cei care intră în muzeu. Peste 2,5 milioane de vizitoatori vin din Hexagon

„Mă bucură faptul că Luvrul continuă să îi facă să viseze şi pe cei mici şi pe cei mari. E o bucurie să împărtăşeşti cu cel mai mare număr de persoane plăcerea de a admira anumite capodopere din patrimoniul universal”, a comentat Jean-Luc Martinez.

Suprafaţa de 72.735 de metri pătraţi pe care se desfăşoară expozițiile disting Luvrul drept muzeul cu cel mai amplu spaţiu dedicat expunerii. Devanseza astfel muzeul Ermitage din Saint-Petersburg.

Muzeul Luvru este prezent în Cartea Recordurilor şi pentru tabloul pentru care s-a stabilit cea mai mare asigurare din istoria domeniului.

În 1962, pentru transportul tabloului ”Mona Lisa” (La Gioconda), de Leonardo da Vinci, de la Pariş, la Washington şi New York. A fost estimată o valoare a asigurării de 100 de milioane de dolari (echivalentul a peste 850 de milioane de dolari la valoarea din 2019). Asigurarea nu a fost plătită fiind mai ieftin să se crească sumele investite pentru paza lucrării.

Adauga un comentariu