Eveniment-Social

Muzeul Național al Literaturii Române lansează proiectul educațional „Caligrafii tematice”, ajuns la ediția a doua

Publicat: 21 mai 2020
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”, lansează proiectul educațional „Caligrafii tematice”, ediția a II-a, care își propune să stimuleze lectura și să încurajeze scrierea de mână. Concursul se va desfășura în două etape

Muzeul Național al Literaturii Române Iași lansează un nou atelier de scriere creativă on-line

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”, lansează proiectul educațional „Caligrafii tematice”, ediția a II-a. Acesta se va desfășura în două etape.
Concursul este structurat pe trei secțiuni, după categorii de vârstă: secțiunea I (10-19 ani), secțiunea a II-a (20-40 de ani), secțiunea a III-a (peste 41 de ani) și constă în copierea caligrafică, pe foi A3, A4 sau A5, liniate sau veline, pe o singură parte, a unor fragmente, la alegere, din scrierile lui Tudor Arghezi. Se vor acorda premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare secțiune, constând în diplome, cărți, pliante, reviste și/sau suveniruri, de către un juriu format din trei specialiști ai Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Invitație la antrenarea scrierii de mână în cadrul proiectului educațional „Caligrafii tematice”

Premierea va avea loc la Muzeul „Mihail Sadoveanu”. Activitatea va avea și partea a II-a, intitulată „Expoziția temporară «Caligrafii tematice»”. Cu lucrările declarate câștigătoare la concurs va fi realizată o expoziție ce va putea fi vizitată la Muzeul „Mihail Sadoveanu”. Proiectul „Caligrafii tematice” este coordonat de Lăcrămioara Agrigoroaiei, Diana Lona Leonte și Nicoleta Dabija.

Metodă ingenioasă pentru a avea frumoase suveniruri de la Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Adauga un comentariu