Terapii alternative

Muzica clasica actioneaza precum un analgezic

Publicat: 30 apr. 2019
7

Cercetatori de la Universitatea din Utah au constatat ca o combinatie intre muzica clasica si analgezice imbunatateste rezultatul final asupra pacientilor. In cursul unui experiment efectuat pe soareci, acestia au descoperit ca ibuprofenul combinat cu muzica imbunatateste cu peste 90% rezultatele analgezice, potrivit Rador. 

Inflamatiile scad cu 70% in cazul administrarii antiinflamatoarelor, insotite de auditii muzicale. Pe parcursul experimentului, soareci de laborator au fost impartiti in doua grupe: una a fost expusa zgomotului ambiental, in timp ce cea de-a doua, pe fondul muzicii compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, trei ore pe zi, timp de 21 de zile. 

Specialistii au selectat compozitii cu progresii ritmice si au folosit doua modele de durere: o operatie chirurgicala simulata si o inflamatie. S-a dovedit ca durerea „chirurgicala” a fost redusa cu 77% fara utilizarea de analgezice, doar prin muzica. In combinatie cu muzica, ibuprofenul a scazut cu 93% reactiile la durere in cazul modelului „inflamator”. Potrivit oamenilor de stiinta, muzica si medicamentele corespunzatoare au un efect uimitor. S.G.

Videochat Iasi

Adauga un comentariu